В мережі опублікували нові знімки Донбас-Арени, яка була "першим п'ятизірковим стадіоном у Східній Європі". Сьогодні ж від того стадіону залишилася тільки сумна пам'ять.

Паркова зона біля стадіону перетворилася на зарості бур'янів, доріжки і плитка поступово руйнуються, а місцеві жителі пишуть, що там знайшли притулок дикі собаки. До речі, будівництво стадіону обійшлося у 2009 році в 400 мільйонів доларів.

Свіжі фотографії стадіону в мережі Facebook опублікував блогер Сеня Анатоліч Варм.

Донбас-Арена літо 2020 року, фото: Facebook
Донбас-Арена літо 2020 року, фото: Facebook

"Серце кров'ю обливається. Не зберегти навіть те, що дісталося задарма. Багато хто питає, як виглядає парк "Ленінського комсомолу" та "Поляна казок". До війни — це улюблене місце відпочинку дончан і жителів Донецької області. Завжди доглянута територія з зеленими, акуратно підстриженими газонами перетворилася на сумне видовище заросла чортополохом та іншими добірними бур'янами в людський зріст", - скаржиться блогер.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Донбас-Арена літо 2020 року, фото: Facebook
Донбас-Арена літо 2020 року, фото: Facebook

Систему автоматичного поливу давно зламано, розарії стали полями дикої шипшини. Дійсно, стадіон та елементи, які стоять поруч схожі на примар.

"Не хочеться давати "епітетів" цій деградації. Дивіться самі. Судіть самі. Свою особисту думку нікому не нав'язую. Але очі у всіх є. Якщо, звичайно, ті очі не безсоромні", - резюмував він.

Донбас-Арена літо 2020 року, фото: Facebook
Донбас-Арена літо 2020 року, фото: Facebook

Донбас-Арена літо 2020 року, фото: Facebook
Донбас-Арена літо 2020 року, фото: Facebook

Місцеві жителі в коментарях додають, що місто все більше і більше перетворюється на смітник: "І ще купа диких собак там живе..."; "Я "виїхавша", приїжджаю в Донецьк щороку, але все менше залишається бажання, тільки теплі спогади... Моє місто перетворюють на смітник"; "Там давно вже таке видовище. Здалеку ще вгадується ландшафтна задумка місцями, а придивишся ближче - смуток..."; "Це зараз хоч підмели і злегка прибрали. Були з донькою на початку травня - ще сумніше все було".

Варто нагадати нашим читачам, що стадіон у центрі Донецька відкрили 29 серпня 2009 року в День шахтаря і день міста. Він розрахований на 50 тисяч глядачів. Він став першим стадіоном у Східній Європі, спроєктований і побудований відповідно до стандартів категорії "п'ять зірок". За акредитацією УЄФА та ФІФА відповідав класу "еліт". У 2012 році стадіон у Донецьку брав матчі Євро-2012. Але з 2014 року матчі на стадіоні не проводяться, він піддався обстрілу з боку путінських терористів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, консерви з минулого: 60-річну радянську бляшанку відкрили на камеру.

Як повідомляв Знай.uа копам довелося затримати кенгуру, але сталося це зовсім не в Австралії.

Знай.uа писав, в курортній Затоці пожежа охопила дві бази відпочинку: кадри з вогняного пекла.