У мережі з'явилося відео того, як терорист Максим Плохой на зупинці, як звичайний пасажир, заходить в автобус. При собі майбутній терорист мав великий похідний рюкзак і сумку.

Відповідне відео з камери спостереження оприлюднили в телеграм-каналі "Лучани".

Зовні нічого не вказує, що людина має терористичні наміри і хоче взяти салон з пасажирами в заручники. У великій сумці і рюкзаку, очевидно, він ніс зброю.

Нагадаємо, вранці 21 червня в центрі Луцька чоловік забарикадувався з заручниками в автобусі Берестечко - Краснилівка. При собі має вибухівку і зброю.

Що відомо про інцидент.

Зловмисник висунув правоохоронцям свої умови, однак вони не були чітко окреслені. Він виходить на зв'язок по соцмережах, постійно пише: "Невдоволення системою в Україні".

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Пізніше терорист висунув конкретні вимоги, він їх опублікував у соцмережах. Він вимагає, щоб Володимир Зеленський, Петро Порошенко, Арсен Аваков, Ігор Коломойський, Віктор Пінчук, Віктор Медведчук, а також глави церков Філарет, Шевчук та ін. опублікували відеозвернення зі словами: "Я (прізвище, ім’я, по-батькові) – терорист в законі". Також він вимагає, щоб президент Зеленський записав відеозвернення, де усіх закликав би подивитися фільм "Земляни" 2005 року.

Сам зловмисник дзвонив в поліцію і представився Максимом Плохим. Волинські журналісти з'ясували, що справжнє ім'я терориста - Максим Кривош. Вони також відшукали в інтернеті за авторством Максима Плохого книгу "Філософія Злочинця", яка описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя. За словами Плохого, єдине, чого він не може, - це "не бути злочинцем", і виправити його в цьому ніхто не зможе.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, терорист, який захопив автобус з людьми у Луцьку записав відео де "привітав" всіх з днем антисистеми.

Як повідомляв портал Знай.ua, луцький терорист погрожує підірвати місто - заклав бомбу в таємному місці

Також Знай.ua писав, луцький терорист кинув гранату в натовп копів