Як відомо, у Луцьку у вівторок, 21 липня на Театральній площі чоловік посеред вулиці відкрив стрілянину, взяв у заручники пасажирів автобуса і погрожує підірвати його. У своєму Twitter-акаунті, який вже заблоковано, терорист під псевдонімом "Максим Плохой" висунув конкретні вимоги. В одній з них Володимир Зеленський повинен опублікувати відеозвернення з текстом: "фільм "Земляни" 2005 року дивитися всім".

Зоозахисні організації України звернулися до редакції Знай.uа зі спільною заявою, в якій засудили дії луцького терориста.

"Зоозахисні організації України (ГО "Відкриті клітки Україна", ГО "Єдина Планета", Організація Веган Україна, UAnimals, Альянс захисників тварин, ГО "Кожна тварина"), категорично засуджують протизаконні дії чоловіка, який 21 липня захопив заручників у Луцьку.

За інформацією ЗМІ, однією з вимог терориста, що адресована до Президента України, є опублікувати відеозвернення із текстом "фільм "Земляни" 2005 року дивитись усім". Оскільки це відомий зоозахисний фільм, вважаємо своїм боргом, публічно засудити дії терориста.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Документальна стрічка "Земляни" закликає до співчуття та милосердя. Її автори – визнані професіонали своєї справи та зоозахисники: режисер – Шон Монсон, актор озвучування – Хоакін Фенікс, автор саундтреку – Мобі.

Закликаємо журналістів та загалом всіх громадян України з холодним розумом поставитись до вимог злочинця. Просимо не демонізувати фільм і не намагатись на підставі цієї вимоги дискредитувати зоозахисну спільноту та людей, що закликають до співчуття до всіх живих істот. На нашу думку, терорист діє прямо протилежно до цих ідей.

Фільм "Земляни" та ідеї зоозахисту та милосердя до живих істот не можуть мати нічого спільного з насиллям над людьми.

Повідомляємо також, що в книзі терориста "Філософія злочинця", де він ймовірно пояснює свій світогляд, немає згадок про зоозахисні ідеї, вегетаріанство або веганство", - йдеться в заяві.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, луцький терорист змушує Петра Порошенка та Ігоря Коломойського записати зізнання: "Я – терорист у законі".

Як повідомляв портал Знай.uа, у МВС розкрили особистість луцького терориста. Ним виявився Кривош Максим Степанович з Дубно.

Також портал Знай.uа писав, що чоловік, який взяв у заручники автобус з пасажирами в центрі Луцьку, викинув з транспорту гранату.