Письменник Франц Кафка (1883-1924) — одна з найбільш загадкових і неоднозначних фігур у світовій літературі. Однак деякі факти з його біографії говорять про нього, як про мудру людину з великим серцем. Він ніколи не був одружений і не мав дітей, тому можна подумати, що цей чоловік був замкнутим одинаком, не здатним на почуття. Але насправді все було зовсім інакше…

Коли Кафці було 40 років, він гуляв по парку Берліна і зустрів маленьку дівчинку. Обличчя дитини було все в сльозах. Письменник запитав, що сталося. Схлипуючи, дитина розповів, що втратив улюблену ляльку. Франц зголосився допомогти, і весь залишок дня вони безуспішно шукали ляльку.

Осінь в парку Берліна, фото DW

Письменник сказав їй чекати його в тому ж парку, на тому ж місці на наступний день.

Назавтра вони знову шукали ляльку, але не знайшли. І тоді Кафка вручив дівчинці записку, написану від імені ляльки. Там говорилося:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

′Будь ласка, не плач. Я вирушила в подорож подивитися світ. Напишу про свої пригоди."

Так почалася історія, яка тривала до кінця життя Кафки.

Франц Кафка, архівне фото

Кафка під час зустрічей читав записки ляльки, де описувалися пригоди і "ляльчина

Нарешті Кафка купив іншу ляльку і приніс дівчинці. Він сказав, що та повернулася до Берліна.

Маленька дівчинка з лялькою, архівне фото

“Але ця лялька зовсім інша, вона не схожа на мою”, — здивувалася дівчинка.

Кафка вручив їй ще один лист, в якому лялька написала: ′′ Мої подорожі змінили мене." Маленька дівчинка обняла нову ляльку і щаслива принесла її додому.

Через рік помер Кафка.

Багато років потому доросла дівчина знайшла всередині ляльки лист. У крихітному листі, підписаному Кафкою, було написано:

′′ Все, що ти любиш, швидше за все загубиться, але врешті-решт любов повернеться іншим способом."

Нагадаємо, Повинен прочитати кожен - 100 найкращих книг всіх часів і народів.

Нагадаємо, в мережу злили моторошний учебник для магів ХVIII століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", кращі еротичні романы були написані ще у вікторіанську епоху, їх автори, не соромлячись і відверто говорили про секс, БДСМ.

Також "Знай.uа" писав, не так давно в інтернет потрапила пікантна коллекция британських непристойних романів XVIII - XIX століть.