В місцях недалеко від Чорнобильської зони можна часто почути звуки унікального птаха, проте побачити вдається не кожному. Насправді ця птиця бере приклад з хамелеона. Через унікальні здібності маскуватися під навколишнє середовище її охрестили ім'ям "птах-невидимка". Мова йде про коростеля або деркача

Буквально днями працівники Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника опублікували в мережі Facebook фото цього гучного, але майже невидимого птаха.

Деркач в Чорнобильському заповіднику, фото: Facebook//zapovidnyk2018
Деркач в Чорнобильському заповіднику, фото: Facebook//zapovidnyk2018

"Багато чули неприємний тріскучий голос коростеля (Сгех crex). А от побачити самого птаха або навіть сфотографувати його спостерігачам вдавалося нечасто: дергач чудово ховається у високій траві, вміє швидко бігати і дуже рідко піднімається в повітря. Але сьогодні пощастило!" - підписаний знімок, зроблений з дуже близької відстані.

Цікаво, що деркач — птах не маленьких розмірів — розміром схожи на перепела або підрослого курча. Але незважаючи на це, ховатися від цікавого ока в неї виходить дуже навіть добре.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Також варто нагадати нашим читачам, що в Запорізькій області в молочному лимані помітили рожевих пеліканів. Детальніше про неймовірне явище розповідає місцеве видання "ZaБор". Повідомляється, що днями Запорізьку область відвідала делегація співробітників Національного природного парку "Тузлівські лимани". Вони відвідали Національний парк "Приазовський", де вивчали досвід відновлення водообміну між Молочним лиманом та Азовським морем.

Відомо, що ще нещодавно Молочний лиман спіткала екологічна катастрофа і великий скандал – він пересох. Завдяки оперативному втручанню обласної влади, 27 грудня 2019 року водообмін між лиманом і морем було відновлено.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Франківську дівчинка мало не втопилася в озері, копи витягли дитину і остовпіли - п'яна.

Як повідомляв Знай.uа львівські рятувальники витягли з води трьох крихт - здичавіли, бояться людей.

Знай.uа писав, під Дніпром на березі валяються сотні мертвих тіл — птахи розносять шматки по околицях, сморід страшний.