Заручники після захоплення автобуса в Луцьку і затримання терориста Максима Кривоша 21 липня знаходяться в нормальному стані. Більше того, ніхто з потерпілих не звертався за медичною допомогою.

Про це повідомив у середу, 22 липня, на брифінгу в Луцьку начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко.

"Стан заручників нормальний, до лікарів ніхто не звертався", - заявив Крошко.

У свою чергу начальник Управління СБУ у Волинській області Павло Данюков уточнив, що з усіма звільненими спілкувався психолог, від медичної допомоги вони відмовилися.

Акт тероризму у Луцьку, скріншот: YouTube
Акт тероризму у Луцьку, скріншот: YouTube

За останньою інформацією, терорист, який захопив автобус з людьми поводився адекватно, наручниками до сидінь нікого не приковував.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Заручники – це звичайні люди, які їхали рейсовим автобусом, насильницьких дій проти них не відбувалося", - зазначив Данюков.

Додаткові деталі події представники силових структур надавати відмовилися, пояснюючи це таємницею слідства.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, луцькому терористові Максиму Кривошу, який взяв у заручники автобус з пасажирами, буде обрано запобіжний захід. Так, скоро йому оголосять про підозру відповідно до ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця), ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв портал Знай.uа, після подій у Луцьку президент України Володимир Зеленський розповів про свою розмову з Максимом Кривошем, який 21 липня захопив автобус з 13 заручниками.

Також портал Знай.uа писав, що особe чоловіка, який влаштував захоплення заручників в автобусі в центрі Луцька, правоохоронцям вдалося встановити буквально в перші 15 хвилин після повідомлення про подію. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.