Активіста, який допомагав бездомним, та голову громадської організації "Будинок милосердя Київ" Олексія Кучапіна знайшли мертвим у Києві 22 червня в орендованій квартирі. Офіційна версія поліції звучить так, ніби він помер "природною смертю".

Однак друзі і однодумці активіста не вірять в цю версію. І навіть наводять докази того, що смерть пов'язана з конфліктом з правоохоронцями через бездомних, які живуть біля залізничного вокзалу Києва.

Захарія Керстюк у Facebook описав ситуацію навколо загибелі активіста і версію поліції, та надав фотографії того дивана, де провів останні хвилини свого життя Олексій.

Диван з місця загибелі Олексія Кучапіна, фото: Facebook
Диван з місця загибелі Олексія Кучапіна, фото: Facebook

"Версія поліції: 16.07, віруючий, успішний чоловік, сповнений планів, сил і енергії. Щасливий чоловік і батько. Людина, яка все своє життя присвятила допомозі бездомним (і якому за цю допомогу постійно погрожували, принижували і всіляко утискали), йде з дому і каже: «Кохані, я мотнусь в Дніпро на деньок по справах бездомних. Поїду бла бла каром. Не сумуйте, скоро повернуся».

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Після чого він самостійно видаляється з усіх наших секретних чатів, де ми обговорювали ситуацію навколо бездомних, і допомогу їм, відключає свій телефон, і викидає його.

Також він видаляє інформація про його замовлення з бла бла кара (мотив поки не пояснюють).

І ось 21.07, він приходить на одну з квартир, яку знімав для звільнених з рабства знедолених людей, і тихенько там вмирає (де він був п'ять діб, поліція теж поки не пояснює).

І ось, після того, як волонтери дізналися про те, що трапилося, і дивну поведінку поліції, вони приїхали на цю квартиру, по вулиці Комбинатній 25а, і поряд із смітником впізнали диван, що стояв у цій квартирі, де волонтери часто бували раніше", - пише чоловік.

На фото видно закривавлений диван. Сліди крові намагалися стерти і якась хімічна рідина, якою намагалися прибрати диван, стікала прямо на асфальт. Детектив стверджує, що зазвичай такими розчинами змивають сліди ДНК.

Диван з місця загибелі Олексія Кучапіна, фото: Facebook
Диван з місця загибелі Олексія Кучапіна, фото: Facebook

Від мешканців будинку волонтерам вдалося дізнатися, що поліція була в цій квартирі 20 липня ввечері, проте нікому не повідомила.

"Тіло поліція винесла з квартири близько 2:00 ночі вже 21.07, а диван винесли якісь люди близько 3:00.

Також вся квартира повністю вимита і вичищена, там зараз як в операційній.

Також квартира не була опечатана, як це зазвичай робиться, а просто ключі віддали господареві, який будучи дуже наляканим, тільки сказав: «Ви не змогли захистити його, не зможете і мене», і кинув трубку.

І найважливіше - поліція приховує тіло.

Досі його нікому не показали, і не дали оглянути.

Спочатку слідчий відправив родичів до судмедексперта просто з якоюсь довідкою, а коли родичі туди прибули - в морзі сказали, що без слідчого, за законом, впізнання не проводять.

Слідчий в цей час зник зі зв'язку, а коли з'явився, вже був кінець дня, і він сказав, що вже "завтра будемо вирішувати", тобто сьогодні.

Але поки тиша", - написалв Захарія з проханням про репост, щоб справу Льоші не "зам'яли".

И так, что мы имеем по состоянию на 11:00, 23.07. Коротко и без эмоций! Версия полиции: 16.07, верующий, успешный...

Geplaatst door Захария Керстюк op Donderdag 23 juli 2020

Тіло Олексія Кучапіна виявили у квартирі в Дніпровському районі столиці. Ось, що колеги Олексія пишуть про те, що...

Geplaatst door Andrii Kulibaba op Woensdag 22 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, волонтеры, які рятують безпритульних, поскаржилися на загрози копів.

Як повідомляв Знай. ua, лисий киянин в окулярах таємничо зник по дорозі в Дніпро - замовив BlaBlaCar.

Також Знай. ua писав, що у Києві зник лисий чоловік на газельці - покотив у невідомість.