Саме масло виготовляється за допомогою сепарування або збивання вершків. Тому, якщо у вас є бажання споживати натуральний і якісний продукт, створений лише з коров'ячого молока, до вибору слід поставитися серйозно. Адже не кожен хоче заплатити за упаковку вершкового масла більше сорока гривень і при цьому отримати щось схоже на маргарин.

Способів дізнатися про достовірність молочного продукту є декілька — один з них, це звернути увагу на колір. Зайва жовтизна говорить про різні домішки, а ось білявий і молочний колір — про натуральний склад. Однак перейдемо до більш якісних способів визначення.

Вершкове масло фальшують
Вершкове масло фальшують
Вершкове масло, фото з вільних джерел https://hype.tech/@id27/kakim-dolzhno-byt-slivochnoe-maslo-lz51aeqe

Жовтий наліт і волога

Так, наприклад, дізнатися про фальсифіковане масло можна, якщо воно буде виділяти вологу після того, як ви дістанете його з холодильника. Або коли упаковка була розкрита день-два тому, на натуральному продукті повинен з'явитися легкий жовтуватий наліт.

Заморожування та дроблення

Вершкове масло може замерзнути без проблем і при нарізці в замороженому вигляді — кришитися. Рослинні ж жири не дозволять добре змерзнути і будуть тримати форму пластин при нарізуванні.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вершкове масло фальшують
Вершкове масло фальшують
Дроблене вершкове масло, фото з вільних джерел https://irecommend.ru/content/slivochnoe-maslo-po-vkusu-i-kharakteristikam-sootvetstvuet-naturalnomu

Розбавлення в окропі

Єдина умова, при якому натуральність масла буде підтверджена, це повне розчинення в гарячій воді без опадів і пластівців. І воно не повинно тягнутися або прилипати до ножа.

Нагадаємо, секрети гасіння білокачанної капусти.

Як повідомляв "Знай.ua", не розвалюються і не підгорають — рецепт приготування ідеальних сирників.

Знай.ua писав про ідеальний рецепт аджики без варіння.