17-річний українець Олександр Гаркуша з Дніпропетровської області відзначився героїчним вчинком: врятував п'ятьох дітей від вибуху гранати. Хоча хлопець втратив декілька пальців і отримав низку інших серйозних травм, його стан нормалізувався. За свій хоробрий вчинок він був нагороджений орденом "За мужність".

Про це розповідає у своєму репортажі Суспільне Дніпро.

Інцидент стався наступним чином. Хлопець вийшов на прогулянку і побачив на дитячому майданчику п'ятьох неповнолітніх, які гралися з гранатою - намагалися підпалити її сірниками.

Гаркуша крикнув дітям і попередив їх про небезпеку такої забавки, однак ті не дослухалися. Коли ж предмет загорівся, хлопець зрозумів, що діяти треба блискавично. Він вихопив гранату з рук дітей і спробував встигнути її відкинути - на жаль, усюди були люди і вибуховий пристрій підірвався у нього в руці.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Наступної миті юнак вже спостерігав втрату кісток на руці.

Батько хлопця, ветеран АТО, зміг надати йому першу допомогу і врятувати від шоку. Хлопця госпіталізували, деякий час він був непритомним. А коли все ж прийшов до тями - першою справою перепитав про здоров'я врятованих дітей.

За свій героїчний вчинок хлопець-студент військового коледжу став наймолодшим кавалером ордену "За мужність".

Нагородження Олександра Гаркуші, фото з соцсереж
Нагородження Олександра Гаркуші, фото з соцсереж

На жаль, отримані травми ставлять під сумнів можливість майбутньої кар'єри розвідника. Однак мужність і рішучість хлопця є його безумовними перевагами.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українець витягнув візочок з дитиною з-під машини - фатальний момент потрапив на камеру.

Як повідомляв портал Знай.ua, У Львові прощаються із загиблим на Донбасі героєм - врятував бойових побратимів і підірвався на міні.

Також Знай.ua писав, що "Став мені братом": на Донбасі український воїн героїчно врятував товариша від куль окупантів.