Український 47-річний старшина роти вогневої підтримки 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців сержант Валерій Фещук розповів, як захищав Донбас від російських окупантів та врятував товариша, який став йому справжнім братом.

Про це повідомляє Аrmyinform.

Як відзначається, ще наприкінці травня 2014 року Валерій Фещук, колишній десантник, добровільно пішов до військкомату, аби потрапити на фронт, адже для себе вирішив – це його земля і її треба захищати.

Служити воїн тоді потрапив до 11-го батальйону територіальної оборони "Київська Русь", що формувався з мешканців Києва та області. У складі свого підрозділу він брав участь у запеклих боях поблизу гори Карачун, Дебальцевого, Нікішиного, шахти Бутівка.

Військовий Валерій Фещук

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

А вже в 2017 році військовий потрапив служити до 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Інколи рішення під час активної фази бойових дій доводилося приймати бійцю дуже швидко, особливо коли життя побратимів було під загрозою.

"Коли ми виконували бойові завдання поблизу Дебальцевого, була досить складна ситуація, "сєпари" обстрілювали нас мінами, і медичний автомобіль не мав можливості навіть під’їхати, аби забрати поранених. У нас тоді вже було сім "трьохсотих", які стікали кров’ю. На позиції був волонтерський автомобіль з вбудованим кулеметом, і я навіть не пам’ятаю, як виїхав на прикриття медиків, яким терміново треба було евакуйовувати поранених.

Раніше на цьому автомобілі не їздив, але в цій ситуації час йшов на хвилини, тож не вагаючись кинувся на допомогу нашим. Мій побратим Андрій зазнав тоді поранення від пострілу "ВОГа", і я особисто допомагав йому вижити. Врятував його на полі бою, і він став для мене він братом… Нині ми служимо разом в одній роті, він командир гранатометного відділення", – пригадує військовий.

Військовий Валерій Фещук

Наразі армієць має велику та дружну сім’ю, дружину, двох дорослих синів, старшому вже 25 років, він служив на молдавському кордоні кінологом у прикордонних військах, молодший – цьогоріч планує вступати до столичного вишу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські герої розбомбили російську базу та звільнили частину Донбасу – "Доставляли багато клопоту"

Як повідомляв Знай. ua, бойовики збили вертоліт СБУ та ЗСУ, річниця непоправної втрати України.

Також Знай. ua писав, що на Донбасі вороги з гранатометів і кулеметів атакували українських героїв.