Полуницю вирощують практично на кожному городі, а деяким вдається навіть виростити кілька кущів у себе на балконі. Однак не всі знають, що за неї важливо правильно доглядати навіть після того, як зібрали урожай. Нескладні дії допоможуть у наступному році отримати багато смачних і великих плодів.

Першим ділом видаліть все листя з куща. Залиште тільки невеликі стебла біля кореня (приблизно 3–5 см). До настання морозів полуниця випустить молоді здорові листя.

Важливим етапом є обробка рослини і ґрунту навколо засобами від шкідників і хвороб. У спеціалізованих магазинах продають для цих потреб безліч препаратів. Тільки дотримуйтесь інструкції.

Полуниця, фото з вільних джерел
Полуниця, фото з вільних джерел

Азотні добрива зроблять рослина сильним. Ідеальним варіантом для полуниці стане аміачна селітра. Але пам'ятайте, що якщо добрива буде занадто багато, то ви можете отримати великі кущі з маленьким урожаєм.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Для розчину достатньо розвести 10 г селітри на 10 л води. На кожен кущ вам в середньому знадобиться 200–300 мл живильної рідини. Орієнтуйтеся на склад ґрунту. Глинистий грунт потрібно поливати менше, а ось піщаний вбере більше води, погано затримуючи її.

Як тільки настануть перші холоди, вам знову потрібно буде внести добрива. Але на цей раз вже фосфорно-калійні. Вони дадуть можливість кущах спокійно перезимувати, а ще підвищать опірність полуниці хвороб. Повторіть процедуру ще раз через два тижні.

Через рік чекайте щедрого полуничного врожаю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, живильний коктейль, швидка випічка, літній салат — цікаві варіанти простих страв з персиків.

Як повідомляв Знай. ua, ніжний вершковий пломбір з дитинства — цей простий рецепт відіб'є у вас бажання купувати морозиво в магазині.

Також Знай. ua писав, що ви в неї закохалася з першого шматочка, рецепт піци з тунцем і червоним цибулею.