Буквально днями жителі та відпочиваючі курортного містечка біля берега Азовського моря помітили неймовірний смерч, який вкрай рідко можна спостерігати в тих краях. Зняти на відео незвичайне природне явище вдалося туристу, який потім опублікував його на YouTube.

За словами автора ролика, смерч пройшов дуже близько до берега. Це жахнуло туристів, які відпочивали на пляжі. Люди розбігалися в різні боки, щоб не зустрітися в буйною стихією.

Раніше ми писали про те, що в Україні кліматичні зони зміщуються на північ, а Полісся стає все більш схожим на степ. Смерчі, потужні зливи, ураганні вітри все частіше накривають Україну.

Крім того, Україна все швидше "прогрівається" і випереджає показники підвищення середньорічної температури. Крім цього, тепер смерчі спостерігаються не тільки у південних регіонах.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Зараз вони виникають все частіше і частіше, причому на територіях, де їх ніколи не було, і в невідповідний час: у березні, квітні, іноді навіть восени", - розповіла голова відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Прикарпатті пройшов потужний смерч. Природне явище відобразив фотограф з Франківська Павло Броварник.

Як повідомляв портал Знай.uа, нещодавно в Запорізькій області, на одному з курортів Азовського моря, настав рожево-синій ранок. Знімок було зроблено з вебкамери системи відеоспостереження kirillovka.ks рано вранці.

Також портал Знай.uа писав, що для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.