Печерський районний суд Києва постановив закрити адміністративне провадження стосовно президента України Володимира Зеленського.

Текст відповідного рішення опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень. Справу проти глави держави відкрили 7 липня після звернення голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександра Новікова.

Володимир Зеленський, скріншот з відео
Володимир Зеленський, скріншот з відео

Причиною подання даного позову була несвоєчасна подача Володимиром Зеленським повідомлення про суттєві зміни у майновому стані. Згідно з рішенням суду, справу закрили "у зв'язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення".

Варто зауважити, що дія закону "Про запобігання корупції" поширюється на президента, однак за ст. 105 Конституції України глава держави користується правом недоторканності на час виконання повноважень, тому проти нього не може бути порушена кримінальна справа.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, СБУ обшукує "Велюр" Тищенка, ексклюзивні кадри з місця. У ресторан "Велюр" Миколи Тищенка нагрянули силовики. Ресторан нардепа раніше неодноразово опинявся в центрі уваги. Зокрема, у мережі з'явилася публікація, де "Велюр" запрошував відвідувачів розважитися в нічний час, попри карантинні обмеження в столиці.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Жванія заявив, що Порошенко в 2014 захопив владу і намагається провернути це знову

Також Знай.uа" писав, Береза звернувся до Зеленського через заручників у Луцьку: "Від психа до Путіна".