Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що затопленню судна Delfi, яке не так давно почав піднімати з води власник, нададуть статус техногенної катастрофи.

Про це він написав на власній сторінці в Facebook.

Варто зауважити, що танкер затонув після шторму ще 22 листопада 2019 року. Тоді судно, яке стояло в акваторії порту "Южний" під румунським прапором, зірвало з якоря і віднесло в бік Одеси.

"З 27 липня операція переходить під контроль АМПУ (Адміністрації морських портів України – ред.), але не чекаючи цієї дати ми вже узгодили з головою ОДА в Одеській області Максимом Куцим провести в неділю комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, визначити подію техногенною катастрофою", – написав він.

Танкер Delfi в Одесі, фото: Znaj.ua
Танкер Delfi в Одесі, фото: Znaj.ua

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За його словами, це необхідно зробити для того, щоб надати можливість Адміністрації морських портів України рухатися за прискореною процедурою і не втрачати час на бюрократію.

Скріншот допису

Як повідомляв Знай. ua, в Одесі нафтовий танкер “Delfi” викинув в море величезну паливне пляма.

Також Знай. ua писав, що Володимир Зеленський зажадав прибрати затонулий в Одесі танкер.

Раніше Знай.uа писав: Пісочок, море, іржавий танкер: судно Delfi стало "пам'яткою" Одеси.