Вважається, що справжні і смачні кавуни достигають не раніше середини серпня, однак цю ягоду спокійно можна купувати вже зараз. Агроном Єлизавета Тихонова розповіла, що вже давно ходять міфи про те, що нібито ранні кавуни буквально напхані різною хімією і нітратами, але це не відповідає дійсності.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
"Люблять говорити, що "колють кавуни". Колоти нітратами неможливо, кавун помре. Навіть якщо вводити їх через кореневу систему", - пояснила фахівець.
За її словами, в нітратах потребує листя, і шкідливі речовини ніколи не потрапляють в саму ягоду. Нерідко хімікати потрапляють в шкірку кавуна, але оскільки її ніхто не вживає в їжу, ягода абсолютно безпечна для здоров'я.
Крім цього, Тихонова уточнила, що ранні кавуни теж можуть бути дуже солодкими, оскільки кількість цукру залежить не від сезону дозрівання, а від кількості поливів баштанних культур.
При постукуванні кавун повинен видавати дзвінкий звук – це свідчить про пористості м'якоті, а, значить, про стиглості кавуна. Крім того, стиглий кавун завжди наче пружинить під ударом. Спробуйте стиснути кавун – якщо при цьому він злегка потріскує, то це говорить про його зрілості і соковитості м'якоті.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, вечірка київських covid-дисидентів закінчилася загибеллю.
Як повідомляв Знай. ua, послабили карантин, що можна робити, не боячись штрафів. Куди йти і як розважатися на карантині.
Також Знай. ua писав, що Кличко доведеться терпіти "весілля" ночами.