Пенсійний фонд України у п'ятницю, 24 липня, надав звіт перед одержувачами пенсійних виплат, в якому показав, як було здійснено перерахування пенсій в повному розмірі. За інформацією ПФУ в липні було перераховано коштів на 400 млн гривень більше, ніж у червні.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Так, всього пенсіонерам у липні 2020 року перераховано 39,2 мільярда гривень. Цього місяця отримали надбавку до пенсії пенсіонери які не потрапили у травневу індексацію пенсії.

Міська вулиця, фото: Знай.uа
Міська вулиця, фото: Знай.uа

Вся справа в тому, що з 1 липня відповідно до закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" підвищується розмір прожиткового мінімуму для різних категорій населення, в тому числі і для осіб які втратили працездатність з 1638 до 1712 гривень.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Відповідно до законодавства України, яке регулює виплати пенсій у тому числі і закону України "Про загальнообов'язкове Державне пенсійне страхування" мінімальний розмір пенсії за віком залежить від розміру встановленого прожиткового мінімуму для осіб які втратили працездатність.

Це й стало основою для підвищення пенсій для чоловіків 35 років, для жінок 30 років страхового стажу. Згідно думкам економічних експертів, підвищення пенсії для пенсіонерів стало незначною мірою надбавкою до сімейного бюджету, але саме по собі підвищення позитивно сприйнялося даними категоріями населення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лазебна поставила крапку в підвищенні пенсійного віку: "Більше нікуди".

Як повідомляв Знай.uа українцям затримають пенсії? У ПФУ назріває криза, не вистачає 3,4 млрд.

Знай.uа писав, українцям підвищать пенсії в два рази: у Мінсоцполітики озвучили терміни.