Наприкінці 2019 року Верховна Рада України прийняла проєкт закону "Про внесення змін до деяких законів України (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону)". Екологи піддають його жорсткій критиці, стверджуючи, що замість запобігання вирубці він, навпаки, їй сприяє шляхом непрозорості правових механізмів.

Про це йдеться у заяві екологів на сайті "Екологія.Право.Людина".

За твердженням експе

вирубка лісів, деревина, кругляк \\ фото Держекоінспекція
вирубка лісів, деревина, кругляк \\ фото Держекоінспекція
ртів, цей закон:

  • знімає мораторій на проведення рубок головного користування в окремих категоріях лісів (у високогірних лісах, що розташовані вище 1100 метрів над рівнем моря; у берегозахисних ділянках лісу тощо);
  • не вводить заборони на проведення суцільних санітарних рубок, дозволяє проведення поступових рубок головного користування та лісовідновних рубок (які за фактом не сильно відрізняються від суцільних)
  • дозволяє використання будь-яких видів техніки для проведення лісозаготівлі, у тому числі застарілих радянських гусеничних тракторів ТДТ-55.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, раніше Андрій Мальований викрив страшну загрозу незаконної вирубки лісів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Названа причина водяного пекла на Прикарпатті, і вирубка лісів тут ні до чого.

Також Знай.ua писав, що У Франківську оголосили полювання за "чорними лісорубами".