Прес-центр штабу операції Об'єднаних сил України в Facebook повідомляє, що на Донбас направлять військовослужбовців, які мають досвід участі у миротворчих місіях ООН. Про це йдеться у повідомленні телеграм-каналу Klymenko Time.

У повідомленні йдеться, що їх розмістять на першій лінії оборони в Донецькій і Луганській областях, як один з кроків по виконанню домовленостей про повне і безстрокове припинення вогню, яке починається з завтрашнього дня.

При цьому робиться акцент на тому, що ВСУ готові дати відсіч противнику в разі порушення домовленостей, для чого в командуванні об'єднаних сил створені відповідні додаткові резерви.

Ексклюзивно також опубліковано документи, які обговорювалися і підписувалися 22 липня на Тристоронній контактної групи по Донбасу. В рамках засідання якої дійшли згоди щодо режиму припинення вогню.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На фото:

1. Документ із заходами щодо посилення режиму припинення вогню.

2. Лист представника в ТКГ від ОБСЄ Хайді Грау, спрямоване на ім'я действушего голови ОБСЄ Хайді Рамі (текст заходів ідентичний).

3. Пропозиції української сторони до тексту заходів станом на 24:00 21 липня.

У документі, який є пропозиціями української сторони, частину тексту закреслена. Судячи з усього, зачеркивался він нашої ж стороною і ключові точки незгоди - там, де йде згадка збройних сил України нарівні зі "збройними силами ОРДЛО".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "глави" окупованих територій заявили про повне припинення вогню на Донбасі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Донбасі святкують визволення від "руської весни": "Катували українських патріотів"

Також "Знай.uа" писав, на Донбасі українські воїни врятували 30 людей від рук бойовиків