У Новому Орлеані археолог-любитель Шейн Мірс знайшов предмет, який, імовірно, використовувався у ритуалах вуду декілька століть назад. У пляшці чоловік побачив людське волосся, зуби і жука - і все це було залито невідомою рідиною. Тепер користувачі мережі благають не відкривати пляшку, зазначаючи, що 2020 рік не підходить для таких експериментів.

Про це розповідає радіо "Комсомольська правда".

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Щільно запечатану пляшку Мірс знайшов під час розкопок на мисі Алжиру в США. Всередині видно жука-рогача, людське волосся і зуби. Все це залито каламутній рідиною.

"Будинок, у фундаменті якого була захована пляшка, існував в середині 1800-х років. Пляшка датується так само. Такий предмет міг використовуватися в якості захисного заклинання. Можливо, він також використовувався в вуду, щоб накласти інше заклинання. Як би там не було, це рідкісна, моторошно крута знахідка!" - написав Шейн в Фейсбуці.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Серед коментаторів знайшлися ті, хто впізнав посудину як "відьомську пляшку" - вважається, що такі речі не можна не тільки відкривати, а й викопувати або торкатися до них, щоб не накликати біду як на себе, так і, можливо, на своє місто або навіть увесь світ.

"Дуже добре ... тепер поклади це назад", "2020 рік - не той рік, щоб приносити додому такі речі", "Чувак, це не той рік; поховайте його і спробуйте знову через два роки або ніколи", - писали стурбовані користувачі Facebook.

Однак Мірс не вірить у забобони і планує передати знахідку до місцевого музею.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Росіяни шиють ляльки вуду з обличчями українських політиків.

Як повідомляв портал Знай.ua, Верховний священник вуду помер на Гаїті.

Також Знай.ua писав, що попросив чоловік на вечерю перед стратою - найдивніше бажання в історії.