Українцям потихеньку послаблюють карантин і багато відправляються у відпустку досліджувати нові місця. Журналіст "Таємного агента" Саша Адамлюк працював в аеропорту вантажником і дізнався, хто має доступ до сумок і обкрадає пасажирів.

"Сумки обкрадають вже в літаку, – розповідає жінка. – Є центровщик, який розподіляє там валізи. Він ставить сумку в сліпій зоні багажного відділення. Начебто ставить її, а сам риється всередині. Злодійство йде від начальника. Він знає, хто цим промишляє, і отримує відкат. Є круті рейси – Лондон, Брюссель і так далі. Туди летять бізнесмени, у них в багажі можуть бути дорогі годинники, парфуми. Начальник відправляє потрібних людей обслуговувати такі рейси".

Сашко і сам обслуговував крутий рейс з Катару – найбагатшою азіатської країни. За роботою вантажників пильно стежили співробітники служби безпеки. Але як можна красти, якщо сама навантаження відбувається дуже швидко, і весь час за працівниками спостерігають?

Таємний агент, фото: прес-служба Нового каналу
Таємний агент, фото: прес-служба Нового каналу

"З бригадою ми пішли розвантажувати черговий літак. І тут я розумію – щось не так, – згадує Саша. – В цей раз не було представника служби безпеки. Ми розвантажували багаж, і ніхто нас не контролював. Якщо б у нас було бажання вкрасти, ми б це могли зробити. До речі, історій про крадіжки від вантажників я почув в аеропорту предостатньо, але власними очима так їх і не побачив. Мої колеги були проти незаконної діяльності. Та й під час прийому на роботу мені сказали, якщо я бачу крадіжку, але не повідомляю про неї, то стаю співучасником".

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На київському вокзалі, де Саша працював охоронцем, ситуація виявилася куди гірше. Якщо за збереженням речей пасажирів аеропорту співробітники стежать, то вокзал просто кишить злодюжками.

Таємний агент, фото: прес-служба Нового каналу
Таємний агент, фото: прес-служба Нового каналу

"Я пропрацював в залі очікування всього годину, і там сталося дві крадіжки, – каже журналіст "Таємного агента". – За словами моїх напарників-охоронців, в залі очікування знаходяться всі типи злодіїв. І ніхто їх не чіпає. А навіть покриває.

Єдине місце на вокзалі, де ваш багаж залишиться в цілості й схоронності – платні камери зберігання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ревізору Панкової під покровом ночі продали алкоголь і виштовхали з пивоварні.

Як повідомляв Знай. ua, смартфон не перевірити, гроші не повертають, магазин техніки професійно "розводить" українців.

Також Знай. ua писав, що харківська кав'ярня пропонує безкоштовний "душ" в добавок до замовлення.