Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко прокоментував можливість українських військових застосовувати військову силу задля захисту себе та своїх бойових побратимів в умовах запровадженого на Донбасі "режиму тиші". Як зазначив командувач, українські бійці мають право захищати себе, у тому числі й зі зброєю, якщо виникне така необхідність.

Джерело: повідомлення пресслужби Операції Об'єднаних сил на офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Випереджаючи питання щодо можливості відкриття вогню у відповідь, наголошуємо: ніхто не може заборонити військовослужбовцям захищати себе та побратимів у випадку явної збройної агресії. Це гарантовано міжнародним гуманітарним правом, – сказав Володимир Кравченко. – Як Командувач Об’єднаних сил, головним завданням якого є збереження життя особового складу та мирних мешканців у районі проведення ООС, запевняю, що у разі порушення противником режиму «тиші» і створенні загрози їх життю, відповідь Збройних Сил України буде миттєвою і рішучою.

В частинах і підрозділах Об’єднаних сил панує здорова атмосфера. Всі без винятку військовослужбовці готові виконувати накази, розуміючи важливість досягнутих політичних домовленостей, адже йдеться тепер про реальну можливість зупинити вогонь з обох сторін", - заявив генерал-лейтенант Володимир Кравченко.

ЗСУ, скріншот: YouTube
ЗСУ, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Таким чином, військовий однозначно дав знати путінським найманцям, що провокації з їх боку не будуть безкарними і отримають гідний відпір від захисників вітчизни.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше До Запоріжжя з Донбасу повернулася легендарна бригада військових - героїв посадили на жорсткий карантин.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путінські скоти жорстоко розправилися з пораненим дніпрянином — знущалися і знімали на відео

Також Знай.ua писав, що На воїнів ЗСУ на Донбасі окупанти скинули гранатометний постріл з безпілотника, є поранені — звіт ООС.