Ми вже звикли до того, що на нас з екранів телевізорів дивляться жирні, оплывшие чиновницькі... ну, скажімо, "обличчя", з двома-трьома підборіддями. Також ми звикли обговорювати тотальну корупцію серед чиновників. Виявляється, між цим є зв'язок. Павло Блавацький, дослідник університету Монпельє, провів дослідження, в якому довели, що схильність до корупції і зайва вага… корелюють між собою!

Товстий чиновник, карикатура

Для дослідження Блавацький відібрав майже 300 чиновників у країнах колишнього Радянського Союзу. Вони займали свої посади в 2017 році. Він з'ясував, що чим більше у чиновника зайвої ваги, тим більше вони схильні до корупції. Вага чиновників Блавацький визначав за допомогою спеціальної технології на основі машинного навчання. Оцінка рівня корупції розраховувалася на підставі п'яти важливих європейських рейтингів.

Дослідження показало, що взаємозв'язок між схильністю до корупції та зайвою вагою дійсно є. Найбільший рівень корупції був зафіксований в середньоазіатських країнах – Узбекистан, Туркменістан і Таджикистан виявилися країнами з самими “тяжкими” і корумпованими чиновниками. Зате в Прибалтиці та Грузії чиновники виявилися не тільки самими чесними, але і худими. Єдиним винятком з правила виявилася… Україна! За медіанному вазі чиновників вона увійшла в топ-3, а за рівнем корумпованості посіла 6 місце з 15.

Нагадаємо, що юна тернополянка закохала в себе всю Україну.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", модель з рекордно великим бюстом запропонувала українцям пограти.

Також, "Знай.uа" писав, що письменниця зі Львова "взяла Берлін".