До Білорусі нагрянули "зелені чоловічки" Вагнера, у Путіна класично заявили, що "іх там нєт", а Прилєпін підтвердив, що серед затриманих росіян є бойовики його донецького батальйону.

У ніч на 29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали під Мінськом 32 бойовиків іноземної приватної військової компанії.

Як повідомляє білоруське видання "Белта", 32 затриманих найманці виявилися членами російської приватної військової компанії Вагнера.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Зазначається, що правоохоронці отримали інформацію про прибуття до Білорусі понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, а на всіх бойовики мали три великі важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Група російських найманців заселилася в один з готелів Мінська в ніч з 24 на 25 липня і мала виселитися 25 липня. Однак, прибульці покинули готель лише 27 липня та переїхали в один із санаторіїв Мінського району.

Як повідомили в адміністрації санаторію, приїжджі звернули на себе увагу нехарактерною для російських туристів поведінкою та одноманітним одягом у стилі мілітарі. Вони не вживали спиртного і не відвідували розважальні заклади, натомість трималися відособлено, намагаючись не привертати до себе увагу. Росіяни невеликими групами уважно вивчили територію і оточення санаторію.

Бойовиків було затримано співробітниками правоохоронних органів Білорусі.

А далі все за класикою жанру - у Путіна заявили, що "їх там нєт".

Так, заступник голови комітету Держдуми РФ з оборони Юрій Швиткін заявив, що повідомлення з Білорусі про затримання бойовиків Вагнера не відповідає дійсності та спихнув все на вигадки Лукашенка.

"Повідомлення з Білорусії про затримання там 32 громадян Росії з приватної військової компанії "Вагнер" викликають великі сумніви. Я переконаний в тому, що це не відповідає дійсності. Я думаю, що Лукашенко просто-напросто вперше зіткнувся з реальною конкуренцією з боку інших претендентів. Вважаю, що дійсно до нього є питання з боку населення республіки, але ми завжди підкреслювали, що це внутрішні справи Білорусі, справа білоруського народу. Ми готові працювати з будь-яким президентом, якого обере білоруський народ ", - сказав заступник голови комітету Держдуми в коментарі "Інтерфаксу".

У той же час, кишеньковий путінський письменник-тепрорист і скандальновідомий пропагандист Захар Прилєпін здав своїх з потрохами.

Прілєпін заявив, що серед затриманих в Білорусі росіян є люди, які служили на Донбасі в одному з ним батальйоні. Про це пропагандист заявив виданню URA.RU.

"Є там два чи три бійці з мого батальйону. Власне, якщо не десятки, то сотні людей працюють в ПВК і беруть участь в бойових конфліктах", - цитує видання Прілєпіна.

У той же час Прілєпин висловив сумнів, бойовики Вагнера приїхали в Білорусь для дестабілізації ситуації в країні під час виборів.

За словами письменника-тепрориста , зі столиці Білорусії бойовики відправлялися в інші точки світу. Щоправда, не уточнив, в яку саме.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лукашенко втратив підтримку, по всій Білорусі йдуть пікети, опозиція готується взяти владу

Як повідомляв портал Знай.ua, Лукашенко заявив, що не хоче ставати на коліна перед росіянами

Також Знай.ua писав, Лукашенко пояснив, чому Білорусі не потрібен карантин.