Білоруські журналісти з'ясували деякі подробиці про затриманих під Мінськом найманців "Вагнера" - колишніх бойовиків "ДНР"
Персональні дані бойовиків публікує видання Наша Нива.

Зазначається, що імена багатьох із затриманих під Мінськом бойовиків можна знайти в українській базі "Миротворець". Майже всі вони брали участь в бойових діях на сході України, а також причетні до групи "Вагнер".

Так, із 32 затриманих, 13 найманців точно воювали на Донбасі проти України.

1.Тахір Бахтігараєв

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

40 років, уродженець Пермської області. Найманець "Вагнера", працював механіком в розвідувальній роті. Позивний - Фартовий. Брав участь у Дебальцевській операції на Донбасі. В 2018 році на YouTube опублікували відео із назвою Wagner in action. Winter campaign. На ньому колона бойовиків рухається в бік Дебальцевого через територію Луганської області

2.Сергій Щербаков

39 років, народився в Астрахані. Брав участь у бойових діях на сході України, починаючи з літа 2014 року в складі "Козачого батальйону Георгіївського Кримського козачого полку генерала Бакланова"

3.Олег Дрига

34-річний уродженець Донецька. Брав участь у бойових діях на боці "ДНР". Брав участь у боях на Савур-Могилі.

4.Олександр Руденко

36 років, місце народження - Клинці Брянської області. Служив за контрактом в російській армії. З початком "Російської Весни" попрямував на Донбас. Член "Союзу добровольців Донбасу".

5.Денис Харитонов

40 років. Уродженець Астраханській області. Брав участь у війні на Донбасі. Навідник. Позивний - Боян. Козацький отаман. З 2014 року воював на боці "ДНР" у складі козачих підрозділів. Пізніше очолив астраханський осередок "Союзу добровольців Донбасу". Отримав орден "Доброволець Донбасу" від "премʼєр-міністра ДНР" Олександра Бородая.

6.Максим Кошман


Уродженець Донецької області, 39 років. Позивний - Коршун. Рядовий, водій-телефоніст. Брав участь у захопленні Слов'янська Ігорем Гіркіним в 2014 році. Стояв на барикадах, пізніше став рядовим звʼязківцем "ДНР". Воював у складі так званого "спецназу Новоросії" під проводом найманця з Росії з позивним "Ольхон". Підрозділ причетний до тортур і вбивств мирних жителів. Кошмана розшукує СБУ.

7.Геннадій Фетісов

36 років, уродженець Донецька. Колишній боєць "Беркута". Командир взводу "Оплот" в "ДНР". Позивний - Сова.

8.Рінат Карімов

31 рік, родом з Башкортостану. Воював на Донбасі за "ДНР" з 2014 року. Член батальйону "Спарта", який створив Моторола. Карімов брав участь у переході зі Словʼянська в Донецьк разом з Ігорем Гіркіним.

9.Олександр Шубін

24-річний уродженець Луганська. Воював за "ДНР". Позивний - Злий. В рядах бойовиків з 2016 року.

10.Ігор Шеломенцев

45 років, уродженець Бурятії. Позивний - Шел. Старший сержант, снайпер.

11.Андрій Токаренко

46 років, народився в Москві. У війні на Донбасі з 2014 року. Був снайпером розвідувальної групи "Фугас".

12.Федір Сергєєв

Уродженець Астраханській області, 33 роки. Воював на Донбасі. Позивний - Шипучий. Брав участь у захопленні Луганська. Проходив підготовку в селищі Каменськ-Шахтинський Ростовської області.

13.Андрій Бакуновіч

Народився в Калинковичах Гомельської області, жив у Тюменській області. Вагнеровець, командир групи снайперів. Брав участь у захопленні Дебальцевого.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Білорусі затримали 32 бойовика Путіна з ПВК "Вагнера"

Як повідомляв портал Знай.ua, Лукашенко втратив підтримку, по всій Білорусі йдуть пікети, опозиція готується взяти владу

Також Знай.ua писав, Лукашенко заявив, що не хоче ставати на коліна перед росіянами