Національний банк України ввів в обіг пам'ятну монету "Стародавнє місто Дубно". Номінал - 5 гривень.

Монету присвятили старовинному місту на Рівненщині, про яке перша письмова згадка датується 1100 роком.

Монета "Стародавнє місто Дубно" номіналом 5 гривень вводиться в обіг із 28 липня 2020 року, загальний тираж - 35 000 штук.

Монета виготовлена з нейзильберу. На ній зображена композиція з культових споруд Дубна, а також зображення князя Костянтина Острозького, адже місто входило до його володінь.

На аверсі монети розміщено: угорі напис Україна, під яким – малий Державний Герб України та праворуч рік карбування монети – 2020; ліворуч на дзеркальному тлі зображено Костянтина Острозького, праворуч від якого – герб Острозьких та номінал монети – 5 на тлі стилізованого Дубенського замку; унизу праворуч на тлі стилізованих хвиль напис – Костянтин/ Острозький; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу по центу).

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На реверсі монети вгорі праворуч – герб міста Дубно; на дзеркальному тлі обрису Дубенського замку зображено композицію з найцікавіших культових споруд міста Дубно, унизу праворуч на дзеркальному тлі написи: ДУБНО/ 920/ РОКІВ.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, НБУ заборонив російський рубль: що відбувається

Як повідомляв портал Знай.ua, НБУ випустив пам’ятну монету, присвячену Харківському музею імені Миколи Сумцова

Також Знай.ua писав про ТОП-5 найдорожчих золотих монет України