В Україні готується подорожчання на рідини для електронних сигарет (вейпов). Це відбудеться з 1 січня 2021 року, коли їх почнуть обкладати податками.

Про це йдеться в постанові №643, яке Кабмін ухвалив 27 липня 2020 року. Воно вносить низку змін до положення про державну податкову службу України.

"Постановою уряду передбачено включення з 01.01.2021 у перелік підакцизних товарів, контроль виробництва та звернення яких здійснює ДПС, рідин, використовуваних в електронних сигаретах", – йдеться у повідомленні на сторінці Державної податкової служби в Facebook.

Раніше повідомлялося, що в Україні планируют оголосити новий етап війни з курінням. Під заборону можуть потрапити тютюнові викладки, "смачні" і "міцні" сигарети. Крім того, всі пачки хочуть зробити стандартизованими з великими фотографіями хворих органів курців. Вікове обмеження для покупки сигарет мають намір збільшити до 21 року.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Депутати внесли в Раду законопроект, що посилює боротьбу з курінням. Документ прирівнює використання електронних сигарет до звичайного куріння, і якщо документ ухвалять, то їх не можна буде використовувати в громадських місцях і продавати неповнолітнім.

Щоб у дітей було менше спокуси купувати сигарети, всі пачки зроблять стандартизованим — незалежно від марки тютюнові вироби повинні бути темно-коричневого кольору без логотипів. Вони будуть відрізнятися тільки торговими назвами, які повинні бути уніфікованого кольору, шрифту і формату. Крім того, в обов'язковому порядку виробники повинні будуть розміщувати на пачках з двох сторін великі ілюстрації хворих органів завзятих курців.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні хочуть заборонити кілька видів сигарет, кому з курців доведеться зав'язати.

Як повідомляв Знай. ua, заплатив 51 гривню штрафу, або скільки назвати Зеленського прізвищем письменника.

Також Знай. ua писав, що куріння для дніпрян подорожчає в 10 разів.