Європейський Союз вперше скористався правом на введення санкцій проти осіб, які вчиняють кібератаки і займаються хакерством. Про це повідомила прес-служба Ради Європи. Зокрема, під санкціями виявилися 6 фізичних та 3 юридичних особи. Раніше вдалося підтвердити їх причетність до атаки, спрямованої на Організацію по забороні хімічної зброї.

Крім того, вказані особи звинувачуються у поширенні зловмисного програмного забезпечення. Як повідомляє прес-служба ЄС,у списку є особи, причетні до поширення WannaCry і Not Petya.

Кібератаки, фото з відкритих джерел

Серед осіб, причетних до хакерських атак, двоє китайців. Люди по імені Шилонг Джанг і Кьонг Дат, а також четверо росіян. Це хакери ГРУ, яким інкримінують хакерську атаку на Організацію заборони хімічної зброї. Їх звуть Олексій Мінін, Олексій Моренець, Євген Серебряков і Олег Сотников.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вже відреагував на цей інцидент. Він заявив, що санкції проти російських хакерів сприяють зниженню ризиків дестабілізації обстановки в світі. На думку дипломата, жорсткі заходи Євросоюзу дозволять значно знизити ймовірність кібератак на важливі організації економічного об'єднання.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, трудова книжка тепер нічого не гарантує українцям пояснили, як не потрапити в біду через стажу

Як повідомляв портал Знай.ua в Україні можуть скасувати трудові книжки, а зарплати будуть нараховувати по-новому

Також Знай.иа писав, в Україні відмовляться від паперових трудових книжок – як буде працювати електронний кабінет.