В Республіці Білорусь наближаються вибори президента. Експерти очікують, що це перша в історії країни виборча кампанія, на якій Олександру Григоровичу Лукашенку складуть реальну конкуренцію. Головним суперником чинного президента називають опозиційного кандидата Світлану Тихановскую.

Очевидно, підтримка у неї дійсно буде. Кандидат зуміла зібрати найбільший в історії Білорусі політичний мітинг. В умовах режиму Лукашенка, це реальне досягнення.

Білоруські ЗМІ опублікували цілий ряд фотографій з мітингу, який пройшов сьогодні в столиці республіки – Мінську. За інформацією преси,на захід прийшло 25-30 тисяч осіб. Це однозначний рекорд для політичних мітингів в Білорусі.

Люди зібралися, щоб підтримати Світлану Тихановскую, яка диктує проєвропейську політику і віддалення від Росії. Опозиційний білоруський Telegram-канал NEXTA прокоментував цю подію наступним чином: “Історичний день! Такого масового мітингу в історії Білорусі ще не було”.

Мітинг в Білорусі, фото Telegram-канал NEXTA.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тихановская залишилася фактично єдиним реальним противником Олександра Лукашенка. Кілька тижнів тому пройшла хвиля арештів білоруських опозиціонерів, головним з яких був Віктор Бабарико. Після арештів і зняття конкурентів з виборів, суспільство об'єдналося проти Лукашенка, і готове підтримати Тихановскую.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лукашенко втратив підтримку по всій Білорусі тривають пікети, опозиція готується взяти владу

Як повідомляв портал Знай.ua Лукашенко заявив, що не хоче ставати на коліна перед росіянами

Також Знай.ua писав Лукашенко пояснив, чому Білорусі не потрібен карантин.