Стало відомо, кого фракція "Слуга народу" висуне в мери Одеси і Харкова.

Конкурентом чинного мера Харкова Генадія Кернеса на місцевих виборах стане губернатор області Олексій Кучер. Про це в Telegram повідомляє видання "Страна", посилаючись на інформацію джерела в Офісі президента.

Як повідомило джерело в ОП, висування Олексія Кучера кандидатом на виборах мера в Харкові - "це вже прийняте рішення".

У місті та області вже з'явилися передвиборчі борди партії:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Також за даними джерела із Банкової, на посаду мера Одеси від правлячої партії буде балотуватися відомий одеський шоумен і КВНщик, колишній ведучий "Джентельмен шоу” Олег Філімонов.

Що відомо про кандидатів.

Олексій Кучер

У липні 2019 року Олексій Кучер був обраний до Верховної Ради на мажоритарному окрузі № 179 в Харківській області, а вже у листопаді 2020 року його призначено головою ОДА.

Не можна сказати, що Кучер на парламентських винирнув нізвідки і переміг своїх дуже відомих конкурентів - голову Харківської ОДА Сергія Чернова і великого харківського промисловця, власника групи "УПЕК", колишнього нардепа Анатолія Гіршфельда

На Харківщині молодий юрист з'явився у публічній площині після Революції Гідності. Кучер був захисником низки відомих посадовців, правоохоронців, суддів і бізнесменів, які фігурували у гучних корупційних розслідуваннях.

Зокрема, Кучер був адвокатом підозрюваного у хабарництві одіозного харківського судді Сергія Лазюка, захищав фігуранта "кооперативної схеми" розкрадання землі в Харкові, депутата міськради Бориса Бароніна (у цій справі підозрюваним досі є екс-нардеп Михайло Добкін), підозрюваного у хабарництві депутата Харківської міськради Романа Сальникова, у "справі про рюкзаки" представляв інтереси харківського бізнесмена Володимира Литвина, був адвокатом викритого на шахрайстві з видачею підроблених премій Оксфордського університету Антона Саввова та інших одіозних осіб.

Олег Філфмонов

Олег Філімонов український гуморист, учасник команди КВН "Одеські джентльмени", ведучий телепередач "Джентльмен-шоу", "Камера сміху", "Філімонов та компанія". Заслужений артист України та народний артист України

Крім гумористичної і бізнес-діяльності Олег Філімонов 20 років викладав в Одеському державному університеті імені Мечникова, завідував кафедрою романо-германської філології. Захистив докторську дисертацію.