Ексмер Слов'янська Неля Штепа підозрюється у вбивстві офіцера СБУ Геннадія Беліченко, яке було скоєно 13 квітня 2014 року поблизу села Семенівка Донецької області.

Про це повідомляє "Інформаційний опір" з посиланням на дані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Відомо, що 5 червня 2020 року до відділу поліції надійшла заява офіцера СБУ Андрія Дубовика, який попросив допитати його в ролі потерпілого щодо подій того дня, коли й сталося вбивство.

Згідно з даними реєстру, співучасником Штепи був російський терорист Ігор Гиркин (Стрєлков), якого називають одним з організаторів захоплення проросійськими бойовиками Слов'янська і Краматорська.

Штепа, фото з вільних джерел
Штепа, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За даними слідства, Штепа, Гиркин і інші особи поблизу Семенівки скоїли вбивство Геннадія Беліченко, а також заподіяли умисні тяжкі тілесні ушкодження іншим офіцерам СБУ. Матеріали були внесені в ЄРДР 29 травня 2020 року.

Відповідні документи

Колишнього мера Слов'янська Донецької області Нелю Штепу затримали 11 липня 2014 за підозрою в створенні терористичних організацій і замаху на територіальну цілісність України. Вона пробула в СІЗО до 20 вересня 2017 року, після чого суд відправив її під домашній арешт.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше колишня міська голова Слов’янська Неля Штепа знову хоче обійняти крісло мера.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Неля Штепа виграла справу в Європейському суді з прав людини та отримала 3600 євро

Також "Знай.ua" писав, що скандальна Неля Штепа напоролася на гнів киян у супермаркеті, відео ганебної втечі подружки Путіна