Перші відвідувачі курортів Туреччини після пандемії поділилися своїми враженнями про відпочинок.

Як повідомляють іноземні ЗМІ, відгуки не найприємніші.

Туреччина стала однією з перших країн, яка відкрила свої курорти для іноземців. Тисячі туристів, яких не задовольняла можливість відпочивати в рідній країні, кинулися скуповувати свіжі гарячі путівки. Багато з них забронювали місця на серпень ще до початку пандемії.

Фото: Wikimedia

Але для відвідувачів відкрилися двері далеко не всіх турецьких готелів. Багатьом відпочиваючим прямо на місці відмовили в поселенні в уже оплачену готель. А альтернативний варіант опинявся набагато менш комфортабельним.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

На такий стан справ поскаржилися туристи з Білорусі. За словами відпочиваючих, вони ретельно продумали всі деталі поїздки до Аланії ще взимку. Турагенство запевняло, що все залишається в силі. Однак, по приїзду на відомий курорт виявилося, що кільком десяткам туристів без їх відома змінили готель на менш качственний і дешевший. Про повернення грошей мова навіть не йшла. Не допомогли ні звернення до турецької поліції, ні бесіди з представником оператора. Як "втіхи" для постраждалих організували безкоштовні екскурсії.

Експерти кажуть, що причина такого ставлення проста: багатьом готелям невигідно працювати з дотриманням всіх санітарних норм, а інші через противірусних заходів обмежили максимально можливе число відвідувачів.

Фото: Flickr

Так само бажаючим відпочити в Туреччині рекомендують не вірити турфірмам, зосередженим зараз на підвищенні прибутку, на слово, а перевіряти бронь самостійно.

Нагадаємо, раніше українцям показали нові ціни і умови улюбленого турецького курорту.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, в яких країнах українських туристів чекають з розпростертими обіймами.

Також "Знай.ua" писав, що чекає перших українських туристів, які прибувають на відпочинок до Туреччини.