Персики і абрикоси виступають цінними фруктами, які містять масу корисних речовин. Однак вони можуть становити небезпеку для здоров'я, про що повідомляється на сайті National News, дієтологом Іриною Кононенко. За її словами, персики протипоказані людям, які страждають від ожиріння, так як в 100 грамах цього фрукта міститься 45 калорій.

Персики та абрикоси, скріншот: Youtube
Персики та абрикоси, скріншот: Youtube

Персики небажано їсти людям з цукровим діабетом, гастритом, підвищеною кислотністю шлунка і панкреатитом, навіть якщо вага тіла знаходиться в межах норми. Обидва фрукта небажано вживати при виникненні проблем з шлунково-кишковим трактом. І з обережністю давати їх дітям, бо надмірне вживання може призвести до алергічної реакції організму.

Ірина Кононенко також зазначила і корисні властивості персиків і абрикосів. Їх вживання є хорошою профілактикою онкологічних захворювань і підвищеного артеріального тиску. Також добре впливають на серцево-судинну систему через магній і калій, які містяться в цих фруктах. І при вагітності, так як здатні усунути нудоту.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, вагітність 40+: медики назвали головні "за", поради майбутнім мамам. Жінки, які вже переступили вікову позначку в 40 років, і які планують вагітність, можуть серйозно переживати про безпечність пологів і здоров'я малюка, побоюватися потенційних ускладнень. Лікарі розповіли, наскільки виправдано таке занепокоєння, і дали корисні рекомендації майбутнім мамам.

Як повідомляв "Знай.uа", існує топ продуктів для любителів понервувати - тепер спокій не тільки уві сні.

Знай.uа писав про грамотне схуднення: як розрахувати норму калорій у відповідності з навантаженням.