У Києві був запущений переговорний процес за участю іранської делегації в справі збитого під Тегераном «Боїнга». Основне завдання діалогу — компенсації за збиття літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу розповів про перші підсумки. За його словами, переговори тривали 11 годин і завершилися на продуктивної ноті. Представники Ірану включилися в процес і погодилися виконати всі свої зобов'язання по міжнародних конвенціях в сфері авіації. Зараз необхідно встановити всі обставини події, притягнути винних до відповідальності і зробити виплати всіх необхідних компенсацій.

Катастрофа Боїнга\Фото DW
Катастрофа Боїнга\Фото DW

Кулеба сказав: "Процес розпочато. На жаль, тільки зараз, за ​​багато місяців після того, як трагедія сталася, але цей процес запущений. Це означає, що ми можемо будувати відповідну роботу конструктивно". Він заявив, що існує надія про незмінність позиції іранської сторони в цьому питанні.

Велика авіаційна катастрофа сталася 8 січня 2020 року в Тегерані. Тоді, літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ повинен був відправитися до Києва з міжнародного рейсу, проте хвилини через 3 зазнав краху після попадання двох ракет ППО Ірану. На борту знаходилося 176 осіб і всі вони загинули.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, Іран зізнався, куди подів чорні ящики зі збитого "Боїнга".

Як повідомляв "Знай.uа", Кравчук виправдався за резонансне інтерв'ю для Скабеевой.

Знай.uа писав, що ГЗК Ахметова підтримають бюджет Кривого Рогу подвійними податками.