Після жорсткого нападу на Анастасію Лугову в поїзді Київ-Маріуполь, про який почула вже вся країна, в мережі запустили флешмоб із закликом більше не мовчати. Деякі дівчата стали ділитися випадками насильства, які відбувалися з ними під час дороги у потягу.

Читайте Знай в Google News!

Так, історія Анастасії отримала великий резонанс, і українці закликають повернути до потягыв поліцейських для супроводу. Зараз, після нападу, красиву і усміхнену молоду жінку важко впізнати: синці на обличчі стали темно-фіолетового кольору, очі заплили через набряки, дівчині важко розмовляти. Про те, що відбувається після жахливого випадку повідомляє один з українських телеканалів.

"Мою 18-річну доньку п'яний сусід по купе схопив на руки і викрав на нічний станції. Провідниця її ледве відбила", - пише Наталія Колчанова.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Колись їхала в одному купе з трьома чоловіками, які пили пиво внизу. Прокинулася від того, що один з них лапав мої груди, не вагаючись вдарила його по обличчю. На щастя, він просто відстав", - розповіла свою історію Анна Геращенко.

Нападник на Анастасію Лугову, скріншот: YouTube
Нападник на Анастасію Лугову, скріншот: YouTube

А ось Людмила Собутович розповіла, що одного разу прокинулася від того, що незнайомець в поїзді гладив її ноги. На щастя, дівчині вдалося його прогнати і обійшлося без побоїв.

"Поліція повинна бути все-таки повернута в поїзд", - говорить дівчина.

Від супроводу поліцейськими в поїздах відмовилися в 2013 році. Аргументувавши це тим, що для них там "дуже мало роботи".

"Якщо вам все-таки довелося відбиватися, відбивайтеся не голими руками. Візьміть з собою щось або носіть із собою щось, що можна використовувати в якості умовної зброї. Це може бути будь-яка непримітна річ на зразок ліхтарика. Якщо ж вам все ж довелося відбиватися голими руками, робіть це у найвразливіші місця - очі, горло, пах. І після цього тікайте", - радить Олег Іскра, інструктор по самообороні.

Варто також нагадати, що чоловік, який жорстоко побив і намагався згвалтувати в купе пасажирку поїзда Анастасію Лугову, просив не викликати копів і готовий був заплатити, щоб ця справа не розголошувалася. Чоловік постраждалої Анастасії Лугової розповів, що тричі судимий уродженець Запоріжжя їхав "зайцем" у поїзді. При цьому провідники не хотіли викликати поліцію після інциденту, а затвердили що він готовий заплатити їй. Правоохоронців викликав саме чоловік постраждалої.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, нелюд, який побив в поїзді жінку їхав "зайцем", провідники намагалися зам'яти справу - "Не викликай поліцію, заплатимо".

Як повідомляв Знай.ua, "Дозволити громадянам зброю" - доброволець ЗСУ дав рецепт захисту від нападів у потягах.

Знай.ua писав, труп 19-річного франківчанина виявили в несподіваному місці - рідні не можуть оговтатися від шоку.