В Україні лише за 7 місяців 2020 року офіційно отримали статус жертв торгівлі людьми 100 осіб, 2 із них діти, а ще 2 - іноземці.

Про це повідомило Мінсоцполітики на своїй сторінці у Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Зазначається, що з тих осіб, яким присвоєно статус жертв торгівлі людьми, більшість чоловіків - 69 дорослих і 2 неповнолітніх хлопчиків. Жінок - 29.

Щодо видів експлуатації, встановлено, що за цей період 34 особи постраждалиа від трудової експлуатації, 4 особи — від сексуальної експлуатації, 5 осіб було втягнуто у злочинну діяльність і 55 було використано у збройних конфліктах.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

інфографіка Мінсоцполітики
інфографіка Мінсоцполітики

При цьому найбільшими "постачальниками" живого товару став Київ, а також Донецька область.

інфографіка Мінсоцполітики
інфографіка Мінсоцполітики

Зазначимо, що під час виступу до Дня протидії торгівлі людьми 30 липня заступник міністра соціальної політики Борис Лебедцов зазначив, що торгівля людьми є третьою за прибутковістю діяльністю у світі після торгівлі наркотиками та зброєю.

За його словами, з 2012 року Міністерство соціальної політики присвоїло статус жертв торгівлі людьми 978 особам, з яких 969 — громадяни України та 9 іноземців.

Він зазначив, що відомство нині розробило зміни до закону про протидію торгівлі людьми, зокрема врегулювання питання сурогатного материнства в Україні, а також співпрацює з низкою міжнародних правозахисних організацій для допомоги постраждалим від торгівлі людьми.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям будуть видавати бебі-бокси при народженні дитини, що входить в пакет малюка

Як повідомляв портал Знай.ua, соцдопомогу українцям перенесуть в онлайн: що потрібно знати і як отримати свої гроші

Також Знай.ua писав, суд визначив, які роки українцям не зарахуються в загальний трудовий стаж.