На безлюдному острові в Тихому океані знайшли трьох моряків. Їх екіпаж відхилився від курсу і зрештою взагалі зник у невідомому напрямку. Австралійські військові помітили моряків завдяки напису SOS на піску.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє Міністерство оборони Австралії.

Чоловіків було знайдено 2 серпня у гарному стані на крихітному острові Пікелот, 190 км на захід від місця, де вони відправились у своєму семиметровому судні 30 липня.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Моряки вийшли у море 30 липня. Вони хотіли проплисти повз двох атол, але відхилилися від маршруту. Їм довелося зійти на безлюдному острові, бо у човні закінчилося паливо.

Привітання із Днем моряка у листівках, Рexels
Привітання із Днем моряка у листівках, Рexels

Через три дні після зникнення американські та австралійські літаки помітили на одному з пляжів напис SOS. Екіпаже одного з вертольотів висадився на острові та підтвердив, що на березі зниклі чоловіки.

"Корабельна компанія відповіла на заклик і швидко підготувалася до підтримки та пошуку рятувальників. Зокрема, наш вертоліт MRH90 із ескадрильї №808 та чотири збройні розвідувальні вертольоти 1-го авіаційного полку були важливими для ранкових пошуків, які допомогли знайти людей та доставити припаси та підтвердити їхній добробут", - сказав капітан Моррісон.

Їх врятувало повідомлення SOS, викладене на пляжі, було помічено з повітря австралійськими та американськими літаками під час обшуку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, не була "селючкою, позбавленою смаку" — дружина Хрущова змогла підкорити навіть Кеннеді.

Також Знай.ua писав, харків'янка з дитиною застрягли на безлюдному острові – човен віднесло, до берега - не доплисти.