Азіатські і світові ЗМІ продовжують висвітлювати ситуацію в Лівані. Вдень 4 серпня в столиці держави, Бейруті, стався потужний вибух. Зараз нарешті з'явилися дані про загиблих і постраждалих. Зокрема, офіційна влада спочатку заявили про 10 осіб, а потім з'явилася інформація, що вбито близько 50 осіб. Ще понад 2700 осіб поранені. Чи є ще живі люди під завалами - не повідомляється. Серед загиблих - генеральний секретар однієї з місцевих політичних партій - "Аль-Катаїб".
Губернатор Бейрута заявив, що вибух в Бейруті був порівнянний з вибухом ядерної бомби в Хіросімі і Нагасакі. Ударна хвиля також була колосальною. Її відгомони зафіксували навіть на Кіпрі, який знаходиться в 250 кілометрах від столиці Лівану. Завтра за жертвами теракту в Бейруті буде оголошений траур - всі розважальні заходи скасовані, прапори на державних адміністраціях будуть приспущені.
Версії події різняться. Одні джерела повідомляють, що інцидент стався на складі з конфіскованими боєприпасами та вибухівкою. Інші заявляють про вибух на кораблі, який стояв в порту Бейрута і був завантажений піротехнікою. Офіційної версії події влада поки не висували. У мережі з'явилася онлайн-трансляція з місця вибуху.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше ми писали, що у Бейруті стався надпотужний вибух.