Інцидент зі спробою зґвалтування журналістки "Інтеру" Анастасії Лугової викликав широку дискусію в українському суспільстві. Жінки вкотре акцентували увагу на тому факті, що у безлічі звичайних побутових ситуацій вони знаходяться у небезпеці, яку практично неможливо уявити чоловікам, і, серед іншого, обговорили ідею окремих жіночих вагонів. Своєю чергою остання пропозиція викликала відверті насмішки багатьох упереджених чоловіків, які й приблизно не уявляють масштабів проблеми і не готові поставити себе на місце інших.

Для того, щоб спробувати достукатися до осіб, які зверхньо і цинічно ставляться до безпеки жінок, українка Каріна Шиншилова поширила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook переклад фрагменту з допису італійця Уго Джансіракуза, який на своєму власному досвіді пояснює різницю між позицією жінок і чоловіків.

Укрзалізниця, скріншот: YouTube
Укрзалізниця, скріншот: YouTube

"Я напивався кілька разів, але жодного разу не ризикував бути зґвалтованим. Я чоловік. У житті не чув про зґвалтованих п’яних чоловіків. Отже, проблема не у тому, що ви напилися. Проблемою є бути жінкою.

Я ходив з оголеним торсом. У шортах. У короткій майці. У плавках. Але жодна жінка мене не зґвалтувала. І не викрикувала масних компліментів. Отже, проблема не у тому, як я вдягаюся. Справа не в одязі. Я чоловік. Мені можна. А жінка чи дівчина у таких випадках – «сама напросилася»

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Мені траплялося усамітнюватися з дівчиною, щоб пообійматися чи зайнятися петтінґом. Але коли після цього мені не хотілося сексу, жодна жінка мене до нього не примушувала, не кажучи вже про ймовірність ножа біля шиї. Тому що я чоловік. Я можу сказати «ні». Сказати: «досить». Отже, проблема не у тому, що жінка «сама напросилася», усамітнившися з кимось. Проблемою завжди є чоловік та його насильство.

Мені траплялося бути єдиним чоловіком у групі з двох-трьох жінок. Але я ніколи не відчував цю ситуацію, як загрозливу. У моєму житті не було групового зґвалтування. Тому що я чоловік, щодо мене цього ризику немає. Тому що не існує думки, що чоловік – то іграшка для задоволення. Що насправді йому це подобається, навіть якщо його примусили. Нікому не подобається бути об’єктом насильства. І ні, жінка, яка кудись іде з двома чи трьома чоловіками, ні на що не напрошувалась. На групове зґвалтування – точно ні.

У мене були керівниці. Вчительки. Професорки в університеті. І вони ніколи до мене не чіплялися. Ніколи. Навіть поляскування по сідницях не було. Чи розпускання рук. Тому що я чоловік. Не побутує такої думки, що я маю це толерувати. Тому що бути підлеглим не означає погоджуватись на сексуальні домагання", - йде мова у дописі.

Поки дехто постить сміхуйочки про окремі жіночі вагони в потягах, я от принесла і лишу тут. Смійтеся. Це допомагає не...

Geplaatst door Карiна Шиншилова op Woensdag 5 augustus 2020

-Поки дехто постить смі*уйочки про окремі жіночі вагони в потягах, я от принесла і лишу тут. Смійтеся. Це допомагає не визнавати жах, що коїться прямо у вас під носом щодня". - прокоментувала необхідність посту Шиншилова.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що У Запоріжжі діти догралися до страшних опіків-злякалися навіть медики

Також портал "Знай.ua" писав, що Під Запоріжжям трагічно загинула компанія друзів-їхали на море і розбилися вщент.

Також портал "Знай.ua" писав, що У Львові мажор на Mercedes зніс жінку на зебрі-відлетіла на узбіччя, медики примчали за Холодним тілом