Президент Володимир Зеленський планує внести до Верховної Ради законопроект про підвищення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень.

Читайте Знай в Google News!

Підвищення, згідно з даним документом, трапиться вже цього року. Про це повідомила заступник голови офісу президента Юлія Ковалів на брифінгу в четвер, 6 серпня. Варто уточнити, що зараз мінімалка становить всього 4723 гривень на місяць.

Чиновниця зазначила, що народні депутати повинні розглянути документ на позачерговому засіданні в серпні.

Верховна Рада, скріншот: YouTube
Верховна Рада, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Основним джерелом для фінансування такого збільшення мінімальної зарплати буде, в першу чергу, економія на обслуговуванні держборгу", - зазначила Ковалів.

Крім того, схвалений урядом макропрогноз передбачає "двоповерхове" підвищення мінімальної зарплати в 2021 році до 6 тисяч гривень і 6,5 тисяч гривень.

"На цій базі буде плануватися бюджет на 2021 рік, який відповідно до закону уряд подасть до парламенту до 15 вересня цього року", - додала Ковалів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, від Зеленського вимагають негайних дій: людям – "карантинні" виплати, а чиновників – на детектори брехні.

Як повідомляв портал Знай.uа, в анексованому Криму ліквідували Українську православну громаду: термінова заява Зеленського.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський готується до зустрічі з Лукашенком: деталі офіційного візиту до Білорусі.