Міністерство юстиції розпочало розпродаж українських в'язниць, який тривтиме 10 років. Заплановано продати 100 об'єктів, серед виставлених на продаж будівель є пам'ятки архітектури.

У четвер, 6 серпня, міністр юстиції України Денис Малюська урочисто відкрив великий розпродаж українських в'язниць. Подія відбувається на території виставленого на продаж об'єкта під Києвом.
Читайте Знай в Google News!
Першим лотом йде Ірпінський виправний центр 132, який знаходиться в Київській області, смт. Коцюбинське. Сам центр не функціонує з 2019. І таких заморожених об'єктів по всій Україні більше 20, а 8 зараз оптимізуються - в майбутньому вони також будуть виставлені на торги.

В цілому планують продати близько 100 об'єктів, серед них виправні центри, СІЗО та в'язниці. Програма великого розпродажу запланована на 10 років. За виручені гроші будуть будуватися нові в'язниці та СІЗО, зазначив малюська.

На продаж будуть виставлені і пам'ятники архітектури: Лук'янівське і Одеське СІЗО. Однак, Мін'юст потішать покупців такими ексклюзивними лотами в самому кінці програми. За словами Малюськи, в ідеалі ці красиві будівлі можна перебудувати на готелі.