Вибух в порту Бейрута стався через аміачну селітру, яка перебувала там протягом шести років і призначалася для однієї Африканської Республіки. В результаті події постраждала значна частина столиці Лівану. Ця інформація була підтверджена за допомогою документів, наданих капітаном затриманого судна Rhosus в 2013 році, власником якого виступав хабаровчанин ігор Гречушкін. Про це повідомила "Медiазона".

Там зазначено, що вантаж був відправлений з Грузії, де була проведена на підприємстві "Руставі Азот". Доставити селітру потрібно було в Мозамбік, так як в графі "одержувач" був вказаний саме місцевий Міжнародний банк. На вантаж із затриманого судна претендував завод з виробництва вибухівки Fabrica de Explosivo. Це підприємство знаходиться на півдні країни, в місті Матола з населенням понад 600 тисяч чоловік.

Вибух в Бейруті, скріншот: Youtube
Вибух в Бейруті, скріншот: Youtube

За допомогою доставленого вантажу завод планував створення вибухової речовини-ігданіту. Так як ця інформація вказана на сайті заводу. Найсильніший вибух стався четвертого серпня в Бейруті, столиця Лівану. Причиною масштабного руйнування послужили Зварювальні роботи на території складу в морському порту. Там же знаходилося понад 2 тисячі тонн експропрійованої аміачної селітри.

Відомо про 137 загиблих осіб і більше п'яти тисяч постраждалих. Крім цього місто зазнало колосальних руйнувань, тому владою Бейрута було оголошено двотижневе НП, по всій країні — траур за жертвами трагедії.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо, порт Бейрута стерто з лиця землі: у мережі порівняли фото з космосу до і після вибуху.

Як повідомляв "Знай.ua", половина Бейрута зруйнована, іншу - паралізував колапс: влада мовчить.

Знай.ua писав про літак, який влетів у квартиру з мешканцями-мати малолітньої дитини вирушила на той світ.