Мешканець Мелітополя, ютуб-блогер Діма Антіфєєв виклав у мережу відео з покинутого хутора П’ятихатки, що розташований в Мелітопольському районі Запорізької області. На відео він залазить всередину покинутих будинків з вибитими вікнами та напівзруйнованих господарських будівель, де раніше стояла худоба, показуючи кадри спустошення й занепаду.

Закинуте село, скріншот відео
Закинуте село, скріншот відео

П’ятихатки навіть не позначені на карті — назву села Антіфєєв дізнався у мешканців сусідніх сіл. Сьогодні цей хутір — це три занедбані хати та сараї. У них частково залишилися старі радянські меблі та фрагменти ремонту. Усередині панує безлад, видно сліди мародерства: на метал розібрали металеві пічки.

За словами блогера, ще у 2000-их роках тут жили люди. Одна з коментаторок під відео стверджує, що бачила у П’ятихатках людей ще п’ять років тому. І справді, один з будинків виглядає менш безладним, ніж інші; у ньому навіть досі є електрика.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Цікаво, що раніше в цьому регіоні жили меноніти — послідовниці й послідовники протестантського руху, що виник в Голландії під час Реформації. На південь України німецькі колоністи-меноніти почали переселятися в кінці 18 століття на запрошення уряду російської імперії. Так, поряд розташовано багато сіл — колишніх німецьких колоній. Однак, хто саме жив у П’ятихатках, і чому мешканки та мешканці хутору виїхали — невідомо.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Село-привид: як природа поглинула рибацьке селище.

Як повідомляв портал Знай.ua, На краю землі: радянське місто-привид, що наводить страх.

Також Знай.ua писав, що У Чорнобилі оселилася "птах-привид": пернатого майстра маскування нереально вичислити.