У порту "Південний", що знаходиться в одноіменному курортному містечку в Одеській області, виявлено 9,6 тисяч тонн амонійної селітри.

Про це повідовляє офіційний сайт Администрації морських портів України.

Речовина, що викликала страшний вибух у Бейруті, зберігається у біг-бегах. У такий спосіб зберігався смертоносний вантаж і у столиці Лівану, як стало відомо з фотографій складу, зроблених незадовго до вибуху.

Руйнування половини міста, близького за величиною до Києва, спричинили лише 3 тисячі тонн селітри. У "Південному" вибухонебезпечної речовини у три рази більше.

Фото: Flickr

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Щоправда, у Бейрутському порту пакети з нітратом амонію пролежали 7 років, втратили цілісність, а частина вмісту взагалі перетерлась на порошок.

Водночас, Адміністрація морських портів України запевняє: приводів хвилюватися немає. При дотриманні всіх технологічних умов, за такого способу зберігання речовина не є вибухонебезпечною. Речовина не може вибухнути, як у Бейруті.

Портовики повідовляють, що небезпеку може становити лише перевалка селітри навалом. Але за їхніми словами, у такий спосіб у "Південному" з селітрою ніколи не поводились.

Повідомлялось також і про наявність сховища з селітрою у Миколаївському порту, однак згодом інформацію спростували.

Нагадаємо, що медсестра врятувала дітей після вибуху в Бейруті.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Бейруті християнського священника засипало уламками храму.

Також "Знай.ua" писав, що названо причину гігантського вибуху в порту Бейрута.