Часто людьми неусвідомлено вживаються в їжу радіоактивні продукти. Це відбувається через те, що продавці вдаються до брехні, коли описують помилкове місце походження товару і бажають швидше його збути. Про це повідомляють на сайті "Рубежи Здоровья".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Брусниця, лохина, чорниця і журавлина накопичують найбільшу кількість радіації, суниця і горобина - трохи менше. Калина, малина і ожина виступають продуктами, які і зовсім не накопичують радіонукліди.
Серед грибів та їх накопичення токсичних речовин погані справи йдуть з моховики і білим грибом, протилежну сторону займають маслюки, лисички і сироїжки, які залишаються практично нейтральними до радіації, і печериці з вешенками - вирощені в господарстві.
Контрафактна яловичина є потенційно небезпечною, тому покупка м'яса у неперевірених продавців може бути досить ризикованою. Організм людини дозволяє радіаційним речовин виводитися протягом 30 днів, якщо повністю відмовитися від радіоактивних продуктів.
Цезій в основному накопичуються в м'язах людини, 8% - в скелеті і ще 12% розподіляється по всьому організму. Ознаками отруєння виступає зниження маси тіла, слабкість і діарея. У магазинах необхідно вимагати сертифікати про проходження перевірки на якість, щоб уберегти себе від проблем зі здоров'ям.
Слід вживати бобові, шпинат, крупи і брокколі, а також яблука, цитрусові та інші продукти, які багаті на пектин.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, про морських делікатесах можна забути? В устрицях виявили небезпечні токсини, винувато людство.
Як повідомляв "Знай.uа", "Небезпечний симптом": Комаровський пояснив, що робити при ускладненому диханні.
Знай.uа писав, що українські медики провели унікальну для світу операцію: як це було.