Станом на 7 годину ранку 9 серпня 2020 року обстрілів українських позицій з боку збройних формувань РФ не зафіксовано.

Про це повідомила офіційна сторінка операції об'єднаних сил на Facebook.

З початку поточної доби на усіх ділянках відповідальності українських підрозділів обстрілів з боку збройних формувань РФ не зафіксовано. Об’єднані сили повністю контролюють ситуацію в районі проведення операції. Підрозділи Збройних Сил України та інших складових сил оборони продовжують виконувати свої завдання за призначенням.

За їхніми даними, 8 серпня російська сторона 8 разів порушила домовленості, досягнуті за підсумками Тристоронньої контактної групи. 7 з них - ворожі вогневі провокації.

Як повідомляє Ярослава Зоріна, противник зробив по одному пострілу з підствольного гранатомету в районі населених пунктів Шуми та Водяне. З автоматичних станкових гранатометів ворог по одному разу вистрілив біля Попасної та Гнутового. Також противник намагався спровокувати українських воїнів зі стрілецької зброї біля Новоолександрівки, Оріхового та Водяного.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Неприцільні постріли не несли загрози життю та здоров’ю, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали. Підрозділи Об’єднаних сил дотримувалися умов припинення вогню та перебували напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника," - зазначила речник командування Об'єднаних сил.

Скріншот: Facebook

Крім того, відмічене одне порушення противником домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках ТКГ. Так, ворог здійснював інженерні роботи поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Пікузи. Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає. Наші громадяни можуть бути впевненими у тому, що Збройні Сили України – це надійний щит, який захищає кожного з нас. Слава Україні!

Нагадаємо, що невидимий ворог з Китаю косить ЗСУ: виявлено десятки інфікованих бійців за добу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Випивка з бійцями" як ознака радянізації — блогер "розібрав по кісточках" крилату фразу Зеленського.

Також "Знай.ua" писав, що Кравчук - слабка ланка Зеленського? Викрито головний ризик України на Донбасі.