Для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також АР Криму був спрощений доступ до української освіти. Для вступу до університету потрібно лише скласти іспит в навчальному закладі, так як раніше був прийнятий законопроект, ініційований президентом України Володимиром Зеленським, який звільняє дітей з ОРДЛО від написання ЗНО. Про це на сайті "Сьогодні".

Читайте Знай в Google News!

Зараз же зростає кількість школярів з тимчасово окупованих територій, які бажають навчатися саме за українською програмою. Про це розповів експерт у сфері освіти Ірина Жданова. Вона повідомила, що зараз приблизно 3 тисячі дітей з непідконтрольних територій проходять навчання дистанційно в українських школах і щорічно їх кількість зростає. Жданова уточнила, що детально про правила зарахування можна дізнатися за номером телефону урядової гарячої лінії 0-800-504-425. Крім нього ще є сайт "Доступна освіта", на якому ви зможете отримати таку ж інформацію.

Вона розповіла: "Там покроково розписано, як Дистанційно навчатися в Україні. Ряд шкіл вже кілька років поспіль навчають школярів з окупованих територій". Учневі необхідно вибрати школу, в якій він бажає отримати освіту. Потім подати документи на зарахування. Один з батьків повинен написати заяву на ім'я директора обраної школи і вказати контактні номери телефонів і e-mail. І після всього цього-очікувати повідомлення від адміністрації школи.

Учні вдаються до навчання одночасно в двох школах. В одній за місцем проживання, у другій-Дистанційно. Батьки таких дітей просто не хочуть бути поміченими в симпатії до України, щоб не потрапити під репресії. На тимчасово окупованих територіях часто зустрічається репетиторство з української мови та історії. Це допомагає дітям.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Що варто знати абітурієнтам про вступну кампанію 2019
Що варто знати абітурієнтам про вступну кампанію 2019

"Є неймовірні випадки. Наприклад, учні, які навчалися Дистанційно, вони показували дуже високі результати, успішно навчаються тепер в університетах і є студентами-лідерами. Є не тільки лідерами в навчанні, а й володіють високими якостями. Батькам школярів можу порадити не боятися дистанційного навчання, адже інвестиція у дітей-найвигідніша, а освіта в Україні дасть дитині майбутнє", - говорить експерт у сфері освіти.

Мати однієї випускниці розповіла, що з ними трапилася неприємна ситуація. Її дочка Дистанційно закінчила школу, проживаючи в окупованому Харцизьку в Донецькій області. Однак вона не зуміла здати ЗНО через закриті КПП. А ще була потрібна розписка, що повернення в рідне місто відбудеться не раніше закінчення пандемії COVID-19. Тому дівчинка залишилася і без атестата, і без зданого ЗНО.

У вищих навчальних закладах повідомляють, що число абітурієнтів з ОРДЛО зростає. І зараз, при розширених можливостях для абітурієнтів з окупованих територій, їх стане ще більше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Використовував зірок шоу-бізнесу і заманював у пастку": збоченець з 10-річним стажем затриманий у Сумах.

Як повідомляв "Знай.ua", українці масово відлітають закордон-Укрзалізниці довелося вжити заходів.

Знай.ua писав, принесли токсичну хімічну кашу замість посилки - " Нова Пошта" потрапила в гучний скандал.