Україна, яка з червня є партнером НАТО з розширеними можливостями, отримує розширену наукову співпрацю з Альянсом в різних сферах, таких як кібербезпека, високі технології, протидія тероризму і захисту від всіляких речовин (хімічних, ядерних і т.д.), а також в галузі енергетичної безпеки. Про це повідомляється на сайті НАТО.

Читайте Знай в Google News!

"Наука заради миру і безпеки" є програмою НАТО, в рамках якої Україна веде роботу за 27 напрямками з партнерами. Вона надає якісь перспективи для українських фахівців. У 2020 році були схвалені ще 13 нових ініціатив такої співпраці. Ці сфери готують системи реагування до готовності в разі надзвичайних ситуацій і також готовності медичної системи до подібних загроз.

НАТО, скріншот: Youtube
НАТО, скріншот: Youtube

Україна отримує можливість співпраці з представниками Великобританії, Німеччини, Франції, Польщі, Греції, Італії та Естонії. Антоніо Місіролі, який виступає помічником генерального секретаря НАТО з нових проблем безпеки, заявив, що для іноземних колег буде важливий і цікавий досвід українських фахівців.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "Почнемо реконструкцію": Зеленський звернувся до тих, хто перебивається шпалерами, укосами і цементною стяжкою.

Як повідомляв "Знай.ua", Микола Томенко показав, на що перетворився щоденний патріотизм в сучасній Україні.

Знай.ua писав про змова клоунів! - Рабінович відреагував на ситуацію навколо телеканалу 112.