9 серпня 2020 року - день виборів президента Республіки Білорусь. Усі білоруси, які проживають в Україні, також можуть доєднатись до волевиявлення - посольство Білорусі перетворилось на виборчу дільницю. Поруч із нею сформувався мітинг як з білорусів, які протестують проти подій на своїй батьківщині, так і з людей, які підтримують протестний рух у сусіда.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє видання Бабель на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

В якийсь момент протестувальники побачили машину патрульної поліції, яка заїжджала на територію поруч із посольством. Люди перекрили рух машини, з якої вийшов поліціянт. Він звернувся до протестувальників: “Хлопці їдуть на виклик. Ви проводите мирну акцію? Навіщо ставати на дорозі машини поліції?”. На цьому сутичка завершилась.

На жаль, не такими спокійними і людяними була відповідь силових структур у Білорусі. Увечері люди виходили на центральні площі найбільших міст, щоб виразити свою незгоду. Площі оточував ОМОН і проводив успішну зачистку. Згідно з першими даними екзит-полу президент Лукашенко перемагає, за нього проголосувало більше 70% виборців.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, фанати Путіна "зливаються" один за іншим: Агутін, Лепс і П'єха оголосили бойкот Лукашенка.

Як повідомляв " Знай.ua", в Білорусі, де проходять вибори президента, "випадково" не працюють Telegram, YouTube і Instagram.

Також Знай.ua писав “Не потрібно рипатися”, — українців перестали пускати до Білорусі перед виборами.