Деякі продукти впливають на наш настрій. Наприклад, картопля фрі або шоколад є тригерами для людського мозку.

Читайте Знай в Google News!

Якщо різко змінився настрій, а причини ви не знаходите, радимо переглянути раціон. Деякі продукти можуть покращувати настрій, а деякі-навпаки.

Гарний настрій, фото pixabay
Гарний настрій, фото pixabay

Коли поганий настрій спонукає людину до того, щоб з'їсти продукти, які підвищують рівень цукру в крові – це називається емоційним харчуванням. Мозок вимагає дозу дофаміну. Але через короткий проміжок часу рівень дофаміну падає, а людина відчуває себе винною, зазначає психолог Лі Чамберс.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Як різні продукти впливають на організм
Комфортні продукти, що викликають поганий настрій, мають кілька спільних рис. Адже спочатку вони підвищують рівень цукру в організмі, а потім – знижують. Це призводить до млявості, неспокою і дратівливості.

Дієтолог Тай Ібітое вважає, що важливим фактором комфортного самопочуття є помірність споживання тих чи інших продуктів.

Які продукти можуть викликати погіршення настрою?

Алкоголь

Алкоголь, фото Знай.ua
Алкоголь, фото Знай.ua

Алкоголь може спочатку поліпшити настрій – але регулярне або надмірне вживання-погіршить його.

Солодка вода
Така вода містить прості цукри, які швидко засвоюються організмом і призводять до підвищення рівня цукру. Заміна солодкої води дієтичної версією - не найкраще рішення. Тому що підсолоджувачі можуть викликати занепокоєння і роздратування.

Кофеїн
Напої з кофеїном змушують мозок виділяти гормони дофамін і серотонін.

Кава, фото: Coffee Tune
Кава, фото: Coffee Tune

Кофеїн не є небезпечним у невеликих дозах, але якщо пити занадто багато (часто лише одна додаткова чашка кави) – це може призвести до дратівливості та тривожності.

Випічка
Психолог Клаудія Сміт зазначає, що в печиво і тістечок містяться інгредієнти, які погіршують настрій, зокрема велика кількість цукру.

випічка, фото Pxhere
випічка, фото Pxhere

Вона радить зменшити споживання цукру, відмовитися від випічки і солодких напоїв на кілька днів. І тоді настрій не буде таким мінливим.

Картопля фрі
Картопля фрі містить насичені жири, рафіновані вуглеводи і надлишок солі. Такого роду їжа може стати причиною поганого настрою і виснаження.

Оброблені продукти
Всі готові до вживання оброблені продукти можуть викликати перепади настрою, незалежно від того піца це або чіпси. Все через велику кількість рафінованих цукрів, насичених жирів і консервантів.

Упаковано м'ясо

Білок є необхідною частиною здорової дієти, але деякі білки засвоюються організмом гірше, ніж інші. Наприклад, упаковане м'ясо насичене консервантами і добавками, які стають причиною поганого настрою і здуття живота. Щоб замінити таке м'ясо можна вживати птицю, рибу, яйця і бобові.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, не була "селючкою, позбавленою смаку" — дружина Хрущова змогла підкорити навіть Кеннеді.

Як повідомляв портал Знай.ua, заради розваги зіштовхували паровози — розганялися і летіли назустріч один одному.

Також Знай.ua писав, Микола II все не дає спокою Поклонській - "екс-прокурорка" змусила Дюжева з "Бригади" тужити за царя.