Деякі продукти впливають на наш настрій. Наприклад, картопля фрі або шоколад є тригерами для людського мозку.

Читайте Знай в Google News!

Якщо різко змінився настрій, а причини ви не знаходите, радимо переглянути раціон. Деякі продукти можуть покращувати настрій, а деякі-навпаки.

Гарний настрій, фото pixabay
Гарний настрій, фото pixabay

Коли поганий настрій спонукає людину до того, щоб з'їсти продукти, які підвищують рівень цукру в крові – це називається емоційним харчуванням. Мозок вимагає дозу дофаміну. Але через короткий проміжок часу рівень дофаміну падає, а людина відчуває себе винною, зазначає психолог Лі Чамберс.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як різні продукти впливають на організм
Комфортні продукти, що викликають поганий настрій, мають кілька спільних рис. Адже спочатку вони підвищують рівень цукру в організмі, а потім – знижують. Це призводить до млявості, неспокою і дратівливості.

Дієтолог Тай Ібітое вважає, що важливим фактором комфортного самопочуття є помірність споживання тих чи інших продуктів.

Які продукти можуть викликати погіршення настрою?

Алкоголь

Алкоголь, фото Знай.ua
Алкоголь, фото Знай.ua

Алкоголь може спочатку поліпшити настрій – але регулярне або надмірне вживання-погіршить його.

Солодка вода
Така вода містить прості цукри, які швидко засвоюються організмом і призводять до підвищення рівня цукру. Заміна солодкої води дієтичної версією - не найкраще рішення. Тому що підсолоджувачі можуть викликати занепокоєння і роздратування.

Кофеїн
Напої з кофеїном змушують мозок виділяти гормони дофамін і серотонін.

Кава, фото: Coffee Tune
Кава, фото: Coffee Tune

Кофеїн не є небезпечним у невеликих дозах, але якщо пити занадто багато (часто лише одна додаткова чашка кави) – це може призвести до дратівливості та тривожності.

Випічка
Психолог Клаудія Сміт зазначає, що в печиво і тістечок містяться інгредієнти, які погіршують настрій, зокрема велика кількість цукру.

випічка, фото Pxhere
випічка, фото Pxhere

Вона радить зменшити споживання цукру, відмовитися від випічки і солодких напоїв на кілька днів. І тоді настрій не буде таким мінливим.

Картопля фрі
Картопля фрі містить насичені жири, рафіновані вуглеводи і надлишок солі. Такого роду їжа може стати причиною поганого настрою і виснаження.

Оброблені продукти
Всі готові до вживання оброблені продукти можуть викликати перепади настрою, незалежно від того піца це або чіпси. Все через велику кількість рафінованих цукрів, насичених жирів і консервантів.

Упаковано м'ясо

Білок є необхідною частиною здорової дієти, але деякі білки засвоюються організмом гірше, ніж інші. Наприклад, упаковане м'ясо насичене консервантами і добавками, які стають причиною поганого настрою і здуття живота. Щоб замінити таке м'ясо можна вживати птицю, рибу, яйця і бобові.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, не була "селючкою, позбавленою смаку" — дружина Хрущова змогла підкорити навіть Кеннеді.

Як повідомляв портал Знай.ua, заради розваги зіштовхували паровози — розганялися і летіли назустріч один одному.

Також Знай.ua писав, Микола II все не дає спокою Поклонській - "екс-прокурорка" змусила Дюжева з "Бригади" тужити за царя.