Перший президент України і голова Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук висловився щодо того, з ким з представників ОРДЛО він готовий говорити.Політик наголосив, що перемовини можливі лише з людьми, не задіяними у військових злочинах.

Про це Кравчук заявив у інтерв'ю Радіо Свобода.

"А можна уточнити: з ким конкретно на окупованій частині Донбасу ви готові сідати за стіл переговорів, хто ці люди?" - уточнив у першого президента інтерв'юер.

Леонід Кравчук, скріншот з відео
Леонід Кравчук, скріншот з відео

"Це громадянське суспільство перш за все. Це люди, які не беруть участі в управлінні, не брали участі у війні, безпосередньо з гвинтівкою в руках, не катували тих, хто потрапив у полон. Це люди, які працюють у вищих навчальних закладах, в школах, в громадських організаціях – я готовий їх слухати", - відповів перший президент.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Для того, щоб Москву переконати, треба не тільки бажання Києва, їх важко переконувати. А коли це бажання буде людей, які там живуть, і тих, які знаходяться за межами, наголошую, що це мільйон сімсот тисяч осіб, тоді Москва почує краще і також буде йти назустріч людям. Я в це вірю", - пояснив свою позицію Кравчук.

Нагадаємо, Кравчук — голова ТКГ і 87-річний Фокін йому на допомогу: Зеленський пояснив резонансне рішення.

Як повідомляє портал «Знай.uа» Перемир'я на Донбасі українські захисники відчули 200 разів, путінські найманці не збираються зупинятися

Також "Знай.uа" писав, що Президент України Володимир Зеленський у неділю, 2 серпня, привітав воїнів і ветеранів З Днем Повітряних сил Збройних сил України. Свято відзначають щорічно в першу неділю серпня. Президент звернувся до військових зі словами подяки, а також запропонував українцям в цей день поглянути на небо і поплескати в долоні.